Dos anys de presó per induir un menor d'edat a vendre drogues a Palafrugell

Tres acusats han admès els fets i els han rebaixat la pena perquè la causa és del 2018 i s'ha paralitzat tres vegades

Audiència de Girona

Audiència de Girona

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La secció tercera de l’Audiència de Girona ha condemnat un home a 2 anys de presó que ha admès que va induir al seu cosí menor d’edat a vendre drogues a Palafrugell el 2018. L’home ha admès que el 23 de juliol va quedar amb el seu cosí menor d’edat (tenia 17 anys) en un aparcament i li va donar 22 bossetes de marihuana perquè les vengués. Una patrulla de la Policia Local va enxampar el menor després d’una persecució juntament amb dos homes més, que van intentar impedir la detenció del menor obstruint la via amb un cotxe. El menor ja va ser condemnat pel jutjat de Menors per aquests fets el 2019. 

El condemnat s’enfrontava inicialment a 5 anys i mig de presó per un delicte agreujat contra la salut pública. Les parts han arribat finalment a un acord, i la pena de presó s’ha rebaixat perquè la causa ha estat paralitzada als jutjats tres vegades per culpa del sistema de justícia, i això li ha valgut una atenuant de dilacions indegudes.

Dos condemnats més

Dos homes més han estat condemnats, un per traficar amb drogues i vendre marihuana a un menor d’edat (li han imposat 8 mesos de presó) i l’altre per desobediència a l’autoritat (se li ha imposat una multa de 600 euros).

El tribunal ha acordat suspendre l’entrada a presó dels acusats a canvi que no cometin cap delicte durant els pròxims 3 anys. La sentència s’ha dictat oralment i és ferma.