Arrenca la Festa Major de Palamós amb més de quaranta activitats

El pregó de la festa, a càrrec del Palamós CF, es farà divendres 23 de juny al parc del Convent dels Agustins

Els firaires, ahir muntant les atraccions.

Els firaires, ahir muntant les atraccions. / Ramon Ribas

Ramon Ribas

S’apropa Sant Joan i això és sinònim de calor, d’estiu, de vacances per alguns i també significa donar la benvinguda a la Festa Major de Palamós, la vila marinera oferirà als seus habitants i visitants més d’una setmana plena d’activitats pensades per a tota la família, concerts, castells, animació infantil, revetlles, barraques, etc. L’organització ha preparat per aquesta Festa Major que comença avui mateix un total de 43 actes on hi predominen, sobretot, concerts musicals, visites guiades i esport. 

Aquest diumenge a banda de la marxa Mar i muntanya Vila de Palamós, els amants dels gegants tenen una cita amb la XXVII Trobada gegantera de Palamós que començarà a les 10 del matí amb una plantada de gegants al parc del convent dels Agustins, seguirà una cercavila a les 11 h. i finalitzarà amb un fi de festa a les 12 del migdia amb balls de gegants al passeig del Mar. 

Un dels actes més concorreguts és, sens dubte, el del dimecres 21 de juny amb la cantada d’havaneres a càrrec del grup Port-bo i que serveix per donar la benvinguda a l’estiu, la cantada en aquesta primera nit d’estiu es fa davant el Museu de la Pesca, comença a les 21:30 h. i l’entrada és gratuïta. I l’endemà dijous i fins diumenge, a la platja Gran i al recinte de Barraques, no poden faltar els concerts que animaran les nits palamosines. 

El pregó d’enguany es farà el 23 de juny al parc del convent dels Agustins. Anirà a càrrec del Palamós CF, l’entitat degana del futbol català bufa aquest anys 125 espelmes. Com és tradicional i també en el marc de la platja Gran, el dilluns 26 de juny es posa el punt final a la Festa Major amb els focs artificials que començaran a les 23:30 h.