Lluís Puig revalida l'alcaldia de Palamós per tercera vegada consecutiva

ERC governarà amb el PSC amb minoria i es veuran obligats a establir acords amb altres partits

Enceten un mandat «crucial» per al desenvolupament de projectes estratègics per al municipi

Lluís Puig, investit de nou alcalde de Palamós

Lluís Puig, investit de nou alcalde de Palamós / Ajuntament de Palamós

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Sense cap sorpresa d’última hora, Lluís Puig (ERC) ha pres possessió com a alcalde de Palamós per tercera vegada consecutiva. El panorama polític actual, però, és molt diferent de l’anterior mandat, ja que després de perdre la majoria absoluta amb la meitat de regidors obtinguts, Puig s’ha vist obligat a pactar per tornar a governar. La setmana passada ERC ja va arribar a un primer acord amb el PSC i avui s'ha confirmat. Malgrat tot, sumen vuit regidors i governaran amb minoria, fet que els obligarà a arribar a acords amb altres partits per mantenir l’estabilitat del govern.

El ple d’investidura s'ha desenvolupat amb normalitat; Lluís Puig ha rebut vuit vots, els dels regidors del seu partit i el PSC. L'acte ha estat presidit per la mesa d'edat, formada pel regidor electe més gran, Antoni Bachiller (ERC), i el de menys edat, Raimon Trujillo (JuntsxCat), i va comptar amb la presència de veïns i veïnes del municipi. 

El regidor Raimon Trujillo (JuntsxCat) ha renunciat a presentar-se a l'elecció i els tres regidors d’aquesta formació municipal han votat en blanc. En el discurs, l’alcalde ha destacat l’orgull «d’ocupar un càrrec que m’ha de permetre seguir servint com ho he fet fins ara, amb dedicació, humilitat i acostant la institució a la ciutadania». També s'ha adreçat als grups de l’oposició i ha destacat que «un cop més la porta d'alcaldia continuarà oberta de bat a bat, amb l'esperit de sumar i construir d'escoltar i analitzar, de buscar aquells consensos que ens permetin avançar».

Per altra banda, la seva sòcia de govern, Raquel Gallego (PSC), ha destacat l’experiència de la majoria de regidors en anteriors mandats i va mostrar «implicació» per assolir els reptes.

El nou govern entra en un mandat «crucial» per al desenvolupament de projectes estratègics per al municipi.

«Pacte de la por al canvi»

La gran beneficiada de la pèrdua de vots dels republicans és la formació de l’exalcaldessa, Teresa Ferrés, que retornava a la política al capdavant de Som-hi x Palamós i Sant Joan-TE amb ganes d’impulsar un projecte alternatiu. Malgrat tot, estarà a l'oposició. Durant el ple, Ferrés ha recordat que ERC i el PSC havien perdut vots i que els palamosins havien votat per un «canvi». Ha lamentat que es dona continuïtat a un govern «inoperant» i s’ha promogut un pacte de la «por al canvi».