Carles Motas estructura el govern de Sant Feliu de Guíxols en tres grans àrees

Delega Administració i Bon Govern a Muñoz (PSC), Territori a Saballs (TSF) i Economia i Benestar a Cucharero (TSF)

El nou govern local de la Bisbal d'Empordà redueix 24.600 euros en sous dels regidors

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, durant el ple d'investidura d'aquest 17 de juny

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, durant el ple d'investidura d'aquest 17 de juny / Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

ACN

 L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Carles Motas, estructura el nou equip de govern en tres grans àrees. A més de la d'Alcaldia, durant aquest mandat el consistori ganxó tindrà les d'Organització, Administració i Bon Govern; la de Territori i Sostenibilitat, i la d'Economia Local i Benestar de les Persones. La primera l'assumeix el socialista Josep Muñoz; i les altres dues, respectivament, Josep Saballs i Núria Cucharero, de Tots per Sant Feliu (TSF-TE). L'alcalde ja ha signat el decret de delegació de competències als regidors de l'equip de govern. Hi ha set tinències d'alcaldia. Aquest mandat 2023-2027 Carles Motas tornarà a governar amb majoria, després del pacte amb el PSC que suma dotze dels 21 regidors que té el ple.

Després del ple d'investidura, Carles Motas ja ha donat forma al govern de Sant Feliu de Guíxols des d'ara i fins al 2027. El cartipàs girarà al voltant de tres grans àrees. La d'Organització, Administració i Bon Govern (que recau en el PSC) i les de Territori i Sostenibilitat, i Economia Local i Benestar de les Persones (que portarà TSF-TE).

L'alcalde, que ja ha signat el decret de delegació de competències, assumeix Planejament Urbanístic, Agermanaments i Seguretat Ciutadana i Policia. A més, també s'encarrega de Projectes Estratègics, una àrea dins la qual s'hi troba el futur Museu Thyssen de la ciutat.

Per la seva banda, el socialista Josep Melcior Muñoz s'encarregarà d'Organització i Recursos Humans, Hisenda, Serveis Centrals, Acció Social i Patrimoni Cultural. Al capdavant de les altres dues grans àrees, Josep Saballs portarà Contractació, Patrimoni, Habitatge, Urbanisme i Obra Pública. I Cucharero, per la seva banda, Empresa i Turisme, Ocupació, Comerç, Mercat i Via Pública.

La resta de regidors de TSF-TE portaran Esports i Esdeveniments de Ciutat (Mireia Borrego); Cultura i Joventut (Alexis Cubó); Espai Públic, Equipaments i Edificis Municipals (David Oliveras); Medi Natural, Espai Verd Urbà, Benestar Animal i Cementiri (Marifé Larragay); Presidència, Participació Ciutadana, Protecció Civil, Envelliment Actiu i Centres Cívics (Laura Aiguaviva); Subministraments, Sostenibilitat, Mobilitat i Transport Públic (Tili Ribera), i Gestió de Residus i Neteja Urbana (Jordi Riera)

El cartipàs es completa amb la regidoria d'Educació i Coneixement, Biblioteca, Salut i Igualtat, que portarà la socialista Laura Serrano. L'equip de govern té set tinències d'alcaldia, de les quals cinc són per a TSF-TE i les altres dues, per als socialistes. Per part de Tots per Sant Feliu, a més de Saballs i Cucharero, també en tindran una Cubó, Oliveras i Larragay.

El ple de cartipàs a Sant Feliu de Guíxols es farà en els propers dies; segurament, la setmana que ve. Aquest mandat, Motas governarà amb majoria absoluta després del pacte que TSF-TE (que va treure deu regidors a les municipals) va tancar amb el PSC (que en té dos). L'acord els dona dotze dels 21 regidors que té el ple ganxó.