Mor ofegat un home de 63 anys a la cala Montgó en quedar enganxat pel peu a l'àncora

La víctima havia entrat a l'aigua perquè l'àncora s'havia quedat enganxada a les roques i volia desfer-ho

Aquesta és la quarta víctima mortal a les platges catalanes, la segona a la Costa Brava

Eva Batlle

Eva Batlle

Un veí de Banyoles de 63 anys va morir dimarts al vespre ofegat a la cala Montgó de Torroella de Montgrí.

La víctima que anava en una embarcació que havia fondejat a prop de la cala havia intentat desenganxar l'àncora que havia quedat travada en unes roques. L'home però va tenir la mala sort que quan era a dins l'aigua intentant treure-la, la cadena se li va enganxar al peu dret. Això va fer que ja no pogués sortir de dins de l'aigua.

Els submarinistes dels GEAS de la Guàrdia Civil van ser els encarregats de treure l'home, de nacionalitat espanyola, sense vida de l'aigua. El van intentar reanimar però ja no va ser possible salvar-li la vida.

L'avís al telèfon d'emergències 112 es va rebre a dos quarts de vuit del vespre i el va donar la dona de la víctima que explicava que no havia pogut ajudar a treure el seu marit de l'aigua.

A lloc hi van treballar també dues unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i també van activar un psicòleg per donar suport a la dona del finat.

Efectius de la Policia Local, una unitat naval del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Girona, Bombers i Mossos d'Esquadra també van actuar a l'incident.

La policia judicial de la Guàrdia Civil es va fer càrrec de les diligències.

Aquesta és la quarta víctima mortal a les platges catalanes en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre), informa Protecció Civil.

És la segona registrada a la Costa Brava des d'inici de temporada. La primera va produir-se el dia 23 de juny a l'Escala. Va morir un home de 83 anys de nacionalitat espanyola ofegat a la platja de Riells a L’Escala.

Alerta en medis aquàtics

Des de Protecció Civil de la Generalitat es recorda la importància d’extremar les precaucions a les platges i piscines aquest estiu. Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.