Guíxols des del carrer carrega contra la gestió del govern en matèria de residus

La formació lamenta la «poca conscienciació» d’un tema que afecta directament al medi ambient

DdG

El grup de l’oposició Guíxols des del Carrer En Comú-Podem va emetre un comunicat ahir carregant contra la gestió dels residus de l’equip de govern. La formació «lamenta la poca conscienciació del govern per aquest tema que afecta al medi ambient i a la lluita contra l’emergència climàtica». El comunicat arriba després que les darreres dades de l’Agència de Residus de Catalunya constaten que Sant Feliu de Guíxols continua lluny dels estàndards de recollida selectiva marcats per la directiva de residus (55% el 2025 i 60% el 2030). Només arriba al (44,08%).

«Això vol dir que no només l’estancament de la recollida selectiva, sinó també la seva tendència a la baixa. Una xifra que fa que enguany s’hagi obtingut el pitjor resultat de l’última dècada (exceptuant el 2020, any marcat per la pandèmia)», exposen. De fet, les dades de l’Agència Catalana de Residus indiquen que la recollida selectiva ha disminuït en els darrers anys: l’any 2018 es va assolir una xifra rècord de recollida selectiva que va arribar al 48%, una dada que s’ha reduït quatre punts (44%) els darrers 4 anys (2022).

Amb això en ment, des de l’oposició demanen que es tanquin els contenidors orgànics i de rebuig amb xips. També demanen que es posi en marxa una campanya informativa per evitar abusos en l’abocament de residus a la fracció de rebuig.