Begur premia el film de Radcliffe, «Weird: The Al Ankovic Story»

La producció estatunidenca del director Eric Apple s’ha endut el Corall d’or a la millor pel·lícula

El festival de cine també ha reconegut les actuacions de Julián López i Valérie Bonneton

Fotografia en grup dels guardonats.

Fotografia en grup dels guardonats. / Festival Internacional de Cinema de Begur Costa BRavaa

L.T.

La pel·lícula estatunidenca Weird: The Al Ankovic Story ha estat la vencedora de la novena edició del Festival Internacional de Begur Costa Brava. El film, dirigit per Eric Apple i protagonitzat per Daniel Radcliffe i Evan Rachel Wood, explica la vida del músic i humorista Al Yankovic, des del seu meteòric ascens a la fama fins a les seves aventures entre celebritats i el seu excèntric estil de vida. El film, que es va estrenar al certamen divendres passat, es va endur el Corall d’or com a millor pel·lícula

El certamen begurenc també ha reconegut les interpretacions de Julián López a l’espanyola Matusalén, projectada ahir amb la presència, i de Valérie Bonneton per la cinta francesa Juste ciel!

Pel que fa al guió, la pel·lícula guanyadora va ser A Gaza weekend, on un periodista britànic intenta escapar d’Israel després que l’ONU imposi restriccions al trànsit aeri i marítim a causa de la propagació d’un virus. 

El reconeixement al millor curtmetratge ha sigut per Sisé primera, del director Albert Carbó.

Seguidament, el premi al millor film experimental del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, va ser per Mar.Nit.Escumera Blanca de Joan Vall Karsunke. 

Finalment, el premi especial del jurat Mediterràniament va ser per Tramuntana de Reginald Lathan i també es va donar un guardó per la «mirada femenina» a Valérie Delpierre, per la seva trajectòria com a productora. Delpierre, productora de títols com Las niñas, Estiu 1993 o 20.000 especies de abejas, ha sigut una de les convidades d’aquesta edició, juntament amb Javier Fesser, director de l’exitosa Campeonex i que també ha recollit el premi d’Honor del festival.

Valérie Delpierre, productora guardonada amb el premi Mirada Femenina

Valérie Delpierre, productora guardonada amb el premi Mirada Femenina / Festival Internacional de Cinema de Begur Costa BRavaa

La novena edició, que es tanca avui amb l’objectiu d’arribar als 2.500 espectadors al cine Casino de Begur, s’ha tornat a centrar en la comèdia i ha comptat amb presències destacades del cinema espanyol.

La directora del festival, Clara Dato, destaca que «a Espanya amb prou feines hi ha festivals de comèdia» i afegeix que «al poble la gent hi ve a passar una bona estona i veure’ls sortir de la sala amb un somriure és el millor del món».  

Noves seccions

A mesura que ha anat creixent, el festival ha introduït noves seccions, com per exemple una en col·laboració amb el festival Fire! de cine LGTBI de Barcelona, amb la projecció de la pel·lícula Proyecto fantasma de Roberto Doveris. 

Les escoles també han tingut un pes important, ja que s’han projectat en sessió matinal curt-metratges realitzats per alumnes de cinquè de les escoles de Begur i Esclanyà, i també s’han programat un parell de sessions exclusives per a centres educatius de la zona.

El festival de Begur s’acaba avui amb un homenatge a Jean Pierre-Jeunet i la projecció de L’extraordinari viatge de T.S. Spivet (20.30). Abans hi haurà un reconeixement a Francesc Rovira Beleta (17.30).