Palafrugell enceta el curs escolar amb un reconeixement a 5 docents jubilats

El municipi reconeix la trajectòria de Carme Bassols, Frederic Martí, Josep Piferrer, Àlex Trabal i Anna Maria Tràfach

 

Els professors reconeguts per la seva trajectòria

Els professors reconeguts per la seva trajectòria / Ajuntament de Palafrugell

Redacció

Palafugell ha encetat el curs escolar amb un reconeixement a cinc docents jubilats: Carme Bassols, Frederic Martí, Josep Piferrer, Àlex Trabal i Anna Maria Tràfach, per la seva trajectòria vinculada a l’educació. L’acte va tenir lloc ahir al Centre Municipal d’Educació amb motiu de la celebració oficial de l’obertura del curs escolar 2023/24.

Els reconeixements:

Carme Bassols

Carme Bassols va decidir, l'agost del 2004, un canvi de rumb a la seva vida i es va presentar a unes proves de selecció com educadora d'aula per la nova obertura de l'Escola bressol Municipal Els belluguets. En aquell moment ja feia molts anys que treballava a la docència, però l'entrada a l'equip dels Belluguets la va ajudar a fer passos endavant i entomar una nova mirada pedagògica cap a la petita infància.

Al centre hi ha aportat molta experiència a l’equip i sempre ha mostrat un suport incondicional de les seves companyes. En la seva etapa docent també va desplegar un projecte ambiciós, reconegut fora de Catalunya i d'un llarg recorregut, que perdurarà molts anys més. Ara farà 20 anys de la llavor plantada conjuntament amb el seu equip.

Frederic Martí

Frederic Martí va incorporar-se a l'Institut Baix Empordà a l'abril del 2007, com a docent en el departament d'electricitat i electrònica. Aprofitant les seves habilitats van confiar-li la tutoria del Programa de Formació i Inserció (PFI) en l'àrea de Serralleria. La seva tasca es va centrar principalment en l'aspecte social, donat que es dirigia a aquell alumnat que, en el seu moment, no havia aconseguit completar l'educació secundària obligatòria. L'any 2012, la nova direcció de l'institut li ofereix la responsabilitat de ser el cap d'estudis de Formació Professional, sense renunciar a la seva tasca com a docent i tutor.

Josep Piferrer

Josep Piferrer ha estat mestre els darrers anys a l'escola Pi Verd, on tenia la plaça definitiva des del curs 2013-14. Va exercir de mestre d'educació física, docència de Català i de Medi Social i portava a terme el Treball dels Premis Mestre Sagrera. El curs 2015-2016 va compaginar la feina a l'escola amb la tasca d'alcalde de Palafrugell, primer fent mitja jornada i més tard va agafar excedència a educació.

Però la seva tasca com a mestre la va iniciar a l'escola Sant Jordi i, posteriorment, a l'escola Torres Jonama, on va ser director durant més de 15 anys. Destaca el seu interès perquè l'alumnat fes esport extraescolar (va crear les escoles esportives) i també va promoure el coneixement de Palafrugell escrivint la "Cantadeta d'Havaneres", on l'alumnat, juntament amb un grup d'havaneres de Palafrugell, interpretaven l'obra.

Àlex Trabal

Àlex Trabal ha estat una de les ànimes de l’Institut Frederic Martí i Carreras durant 35 anys. Va començar com a professor en poblacions lleidatanes com Mollerussa, Tàrrega o Agramunt. Després, va fer oposicions i volia anar al Maresme, però li van donar la plaça a Palafrugell amb 25 anys.

Anna Maria Tràfach

Anna Mª Tràfach ha estat professora durant 40 anys. La seva incorporació a la docència començava als 23 anys al Cullell on hi va estar 15 anys i després un total de 25 anys més al Centre Prats de la Carrera on ha acabat la seva tasca educadora. Sempre ha impartit matèries relacionades amb les ciències, matemàtiques i la tecnologia.