Els familiars de l'oftalmòleg de l'hospital de Palamós han pogut marxar de Gaza

La seva dona i els quatre fills ja són a Egipte esperant la repatriació a Espanya

Una de les concentracions de professionals de l'hospital de Palamós per donar suport a El Hayek.

Una de les concentracions de professionals de l'hospital de Palamós per donar suport a El Hayek. / Metges de Catalunya

Laura Teixidor

Laura Teixidor

La família del doctor Bashir El Hayek, cap d’Oftalmologia de l’hospital de Palamós, ha aconseguit marxar de la Franja de Gaza i arribar a Egipte a través del pas de Rafah. Actualment, la seva dona i els seus quatre fills estan esperant a altres persones que van sortint per tal que els puguin repatriar, segons ha confirmat el mateix oftalmòleg palestí.  El Hayek agraeix "de tot cor" les mostres de solidaritat rebudes i el ressò que s’han fet diferents entitats i mitjans de comunicació de la dramàtica situació que ha viscut la seva família.

El doctor El Hayek havia fet diversos tràmits davant el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol per tal d’aconseguir la repatriació de la seva família, que té doble nacionalitat espanyola i palestina, i denunciava la manca d'actuacions per part de l'administració.

Malgrat tot, El Heyek demana a la població que "no s'oblidi d'aquells que no podran sortir" i demana que la guerra s'aturi.

Metges de Catalunya se suma a les peticions internacionals

El sindicat Metges de Catalunya, que havia donat suport a El Hayek, celebra la notícia però, per altra banda, se suma a la peticions internacionals d’alto el foc sobre la població civil i les instal·lacions sanitàries de Gaza que, segons denuncie Metges Sense Fronteres (MSF), estan patint bombardejos "incessants" que provoquen milers de morts i porten al límit l’atenció a les víctimes. MC fa seva la crida de l’ONG mèdica: "Reiterem urgentment la nostra crida perquè cessin els atacs contra hospitals, perquè es produeixi un alto el foc immediat i perquè es protegeixin les instal·lacions mèdiques, el personal mèdic i els pacients".