Una important fuita d'aigua deixa la Bisbal d’Empordà sense subministrament

Els tècnics han pogut reparar l'avaria aquest migdia i preveuen que el servei es normalitzi a tota la ciutat a les tres de la tarda

Els tècnics treballant per reparar l'avaria que ha deixat la Bisbal sense aigua

Els tècnics treballant per reparar l'avaria que ha deixat la Bisbal sense aigua / ajuntament de la Bisbal d'Empordà

Eva Batlle

Eva Batlle

Una gran fuita d'aigua ha deixat la Bisbal d'Empordà sense aigua. L'avaria era important i s'ha produït en una canonada situada entre el carrer Castell d’Empordà i el carrer Canigó. La zona on s'ha produït l'incident no és el primer cop que en pateix una.

Els tècnics d'Agbar han pogut reparar l'avaria cap a la una del migdia i preveuen que el servei es normalitzi a tota la ciutat a les tres de la tarda.

Els Bombers han rebut l'avís d'aquesta fuita que ha provocat l'aixecament de l'asfalt cap a les dues de la matinada i s'han dirigit fins a la zona del Puig de Sant Ramon. Un cop allà han abalisat la zona i han alertat les companyies subministradores d'aigua i gas.

Els tècnics d'Agbar han tallat l'aigua i els de la companyia del gas han descartat cap fuita, indiquen des del cos d'emergències.

Per part de l'ajuntament en un comunicat informaven a primera hora del matí que es tractava d'una "greu avaria" i que la fuita ha estat a la línia de distribució general en una canonada

L’equip tècnic d’Agbar ja ha donat per reparada l'avaria aquest migdia cap a la una i després que la ciutat no tingués aigua durant tot el matí. A partir d'aquí, informa el consistori, s’han començat a fer maniobres per restablir el servei.

La reactivació però es preveu que sigui lenta i gradual per tal de no provocar avaries secundàries a la xarxa de distribució a causa de l’aire que s’hi ha acumulat durant la interrupció, informa el consistori. Es preveu que estigui normalitzat a tota la ciutat a les tres de la tarda.

El camió cisterna instal·lat davant la residència geriàtrica de la Bisbal

El camió cisterna instal·lat davant la residència geriàtrica de la Bisbal / ajuntament de la Bisbal d'Empordà

D'altra banda, l’empresa subministradora ha instal·lat un camió cisterna a la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu per tal que els usuaris tinguin servei.

Problema recurrent

Aquest és un problema habitual a la Bisbal d'Empordà, com recorda l'ACN, el passat mes d'octubre va passar una situació calcada a la d'aquest divendres. El problema és la falta de manteniment de la xarxa, provocada per un conflicte judicial que declara nul el contracte. Des de la Bisbal d'Empordà hi ha diverses entitats que s'han posicionat en favor de la municipalització de l'aigua, una proposta que veu amb bons ulls el nou govern, però que pot trigar encara anys, indica l'agència de notícies.