L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni aprova una ordenança que agilitza i simplifica la tramitació d'obres

Un home mentre treballa en unes obres

Un home mentre treballa en unes obres / DdG

Redacció

Amb l'objectiu d'agilitzar la tramitació i simplificar la documentació que cal presentar, l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat una nova ordenança que modifica el règim d'intervenció administrativa en diferents tràmits relacionats amb la realització d'obres. Aquesta nova regulació afecta els procediments d'intervenció municipal sobre l'ús del sòl i l'edificació, és a dir, la regulació de les llicències urbanístiques i les comunicacions prèvies en el cas de les obres. En aquest sentit, l'ordenança suposa simplificar la tramitació d'una bona part de les obres, de manera que s'eliminen traves burocràtiques i es facilita a les empreses i particulars iniciar diversos tipus d'obres només amb una comunicació prèvia, sense haver d'esperar a obtenir una llicència. Aquestes obres quedaran subjectes a inspecció per part de l'Ajuntament per tal de comprovar que l'execució s'adequa a les previsions i a la normativa urbanística.

Així, l'ordenança permet que a Calonge i Sant Antoni es puguin començar aquelles obres més senzilles immediatament després d'haver presentat la comunicació prèvia i la documentació específica requerida, tot i no haver rebut resposta per part de l'administració. A tall d'exemple, algunes de les obres que només requeriran comunicació prèvia són la reforma interior d'un habitatge, la construcció d'un cobert, una pèrgola, una tanca de delimitació de finca o la rehabilitació d'una façana d'un edifici si no es modifica la composició general exterior. Aquests són només alguns dels exemples que permetran iniciar una obra immediatament després d'haver presentat la comunicació prèvia i la documentació necessària.

Per altra banda, aquest tipus de tramitacions es poden fer a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (seu.calonge.cat) així com també es pot fer l'autoliquidació de les taxes i l'Impost de Construccions i Obres (ICIO). L'ordenança reguladora dels procediment d'intervenció municipal en l'edificació i l'ús del sòl i del subsol està vigent des d'aquest mes de gener.