Les Rues de Carnaval per aquest cap de setmana a la província de Girona

Més de 8 poblacions; a quina aniràs?

Ja saps com et disfressaràs?

Imatges del Carnaval de Tossa

Imatges del Carnaval de Tossa / David Aparicio

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Aquesta setmana s'ha iniciat una de les setmanes més festives arreu del territori; i és que el Rei del Carnestoltes ha arribat a les poblacions gironines amb ganes de gresca. Si tens nens a casa, aquesta setmana ja els has vist gaudir-ne: disfresses, cares pintades, anar amb pijama a l'escola, etc. Aquestes són algunes de les ressenyes que envia el Rei del Carnaval a totes les escoles i instituts, perquè els somriures i treure les vergonyes són alguns dels objectius d'aquest esdeveniment tan formidable. I tu, ja saps de què et disfressaràs? Et presentem algunes de les rues de carnaval d'aquest 2024 a la província de Girona.

Les Rues de Carnaval a Girona

Arbúcies: 9 i 10 de febrer

El divendres a les 21 h se celebrarà el Carnestoltes, i a les 00:00 h hi haurà festa i premis al Poliesportiu de Can Delfí. Per poder entrar a la festa hauràs de comprar un tiquet. 

I dissabte 10 a les 11 h hi haurà la Rua Infantil a la Placeta de Can Reus. A més, hi haurà festa infantil per amenitzar aquest esdeveniment.

Vallfogona de Ripollès: 10 de febrer

A les 19:30 h començarà la Rua i en finalitzar-la se celebrarà una calçotada, seguit de música per amenitzar aquesta nit tan màgica. 

Sant Hilari Sacalm: 10 de febrer

Celebrarà un concurs Infantil dissabte a la tarda. A les 17 h hi haurà el concurs de disfresses i animació d'Ai Carai. I a les 00:00 h hi haurà la Festa de Carnestoltes amb DJ.

Fornells de la Selva: 11 de febrer

Aquest diumenge a les 10:30 h hi haurà trobada de comparses a la plaça dels Països Catalans i a les 11:30 h començarà la Rua de Carnaval. A les 14 h hi haurà un dinar de Carnestoltes al pavelló polivalent.

Cassà de la Selva: del 9 a l'11 de febrer

Divendres 9 a les 00:30 h hi haurà festa de Carnaval amb diversos Djs al pavelló. 

Diumenge 11 a les 16 h hi haurà el Carnestoltes infantil amb l'animació de Pep Puigdemont.

Carnaval 2024 Cassà de la Selva

Carnaval 2024 Cassà de la Selva / Ajuntament

Blanes: del 9 a l'11 de febrer

El divendres hi haurà nit de concerts Carnaval Jove amb els grups de Batxillerat Artístic IES Serrallarga, Kintus i DJ Silva.

El dissabte a la tarda es faran activitats infantils i juvenils a la plaça dels Dies Feiners. A més, se celebrarà el concurs Infantil de Disfresses a les 18:30 h, prèvia inscripció el mateix dia a partir de les 17 h.

I diumenge 11 a les 17 h hi haurà la desfilada de Carrosses i Comparses.

Vidreres: del 9 al 13 de febrer

Durant tots aquests dies se celebrarà la Festa del Ranxo i Carnaval.

Diumenge 11 de febrer a les 17:30 h hi haurà el concurs de disfresses infantils a l'envelat del Pavelló Municipal. Aquest concurs acull a nenes i nenes de 0 a 11 anys.

Dilluns 12 se celebrarà el 9è concurs de disfresses d'adults. En aquest concurs hi poden participar totes les persones majors de 12 anys. La vetllada començarà a les 21:30 h a l'envelat del pavelló municipal.

La Rua de Carnestoltes se celebra dimarts 13 de febrer a les 12:30 h.

Lloret de Mar: del 9 al 14 de febrer

El divendres hi haurà un concurs de disfresses al lloc de treball i a les 19 h arribarà el rei Carnestoltes a la població. L'esdeveniment començarà a El Puntet de Lloret fins a arribar a la plaça Francesc Piferrer.

Dissabte 10 hi haurà concurs de disfresses al carrer a les 11 h, al centre del poble. A les 17 h se celebrarà la Gran Rua de Carnaval i a les 23 h hi haurà Festa de Carnaval al Pavelló Municipal d'Esports.

Diumenge 11 a les 12 h es tornarà a celebrar la Gran Rua de Carnaval i a les 21:30 h es farà el lliurament de premis al pavelló Municipal d'Esports.

Santa Coloma de Farners: del 9 al 14 de febrer

Aquest divendres hi haurà Carnestoltes al Cercle Jove per més de 12 anys, entre les 15 h i les 18 h. A les 18 h hi haurà cercavila de benvinguda al Rei Carnestoltes. 

Dissabte 10 se celebrarà la Gran Rua de Carnestoltes a les 17 h, a les 21 h hi haurà botifarrada popular i a les 22 h Ball de Carnestoltes al pavelló de la Nòria.

Dimecres 14 hi haurà una processó de ploraneres en honor al Rei Carnestoltes.

Palamós: del 3 al 14 de febrer

Avui, 8 de febrer se celebrarà la Gran Rua Infantil, demà a les 6 del matí el 'Gran Despertà' i dissabte 10 de febrer a les 15:30 h se celebrarà la Grandiosa Rua de Carnaval.

Diumenge 11 a les 20 h Gran Concurs d'Exhibició de Comparses.

Vols conèixer tota la programació? Consulta la web de l'ajuntament.

La rua de Carnaval de palamós

La rua de Carnaval de palamós / DdG

Girona:

Diversos barris celebren el Carnestoltes amb xocolatada, etc. Consulta la programació a l'Ajuntament de Girona. 

  • Barri Vell
  • Mercadal
  • Vista Alegre
  • Pedreres
  • Montilivi
  • Sant Narcís
  • Montjuïc

Sarrià de Ter:

Dissabte 10 de febrer entre les 16:30 i les 18:30 h se celebrarà la Rua fins a arribar al pavelló Municipal d'Esports. Entre 18:30 h i 22:30 h hi haurà actuació i ball.

Sant Feliu de Guíxols: del 3 al 14 de febrer

Per conèixer tota la programació podeu accedir al web de l'ajuntament.

Divendres 9 a les 12 h es presentarà el Carnestoltes i a les 18 h començarà la Rua. A les 23:30 h hi haurà el Ball del Tongo amb Animal Show i Versión Imposible a l'envelat del Guíxols Arena.

Diumenge 11 a les 7 h hi haurà la despertada de colles.

Tossa de Mar: del 9 al 24 de febrer

Aquest divendres hi haurà Rua Infantil de l'Escola, el dissabte concurs de disfresses al lloc de treball. A més, el dissabte se celebrarà la XXIV Rua d'en Xoxa: la tradicional Rua de disfresses en bicicleta. I el mateix dia 10 a les 19 h se celebrarà la Rua Nocturna de Carnaval. 

Diumenge 11 hi haurà una festa Infantil de disfresses. 

Per conèixer tota la programació, consulteu el web de l'ajuntament.

Carnaval 2024 Tossa de Mar

Carnaval 2024 Tossa de Mar / Ajuntament

Platja d'Aro: del 3 al 14 de febrer

A partir de les 16 h i fins a les 22 h, aproximadament, hi haurà la Rua de Carnestoltes a l'avinguda de S'Agaró. Hi haurà unes 65 colles que hi participaran.

N'hi ha moltes, oi? I de segur que en coneixes moltíssimes més. Saps a quina aniràs? I prepara't perquè la setmana que ve continuarem amb els Carnavals. Que passeu una bona jornada! Feliç Carnaval i molta xerinola per grans i petits.