ERC creu que els indults donen credibilitat al diàleg però demana l'amnistia

Pla mitjà de la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en una roda de premsa a Palau de la Generalitat

Pla mitjà de la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en una roda de premsa a Palau de la Generalitat / Miquel Codolar

EFE

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, considera que els indults, aprovats pel Consell de Ministres aquest matí, contribueixen a "donar credibilitat" al procés de diàleg entre els governs de l'Estat i català, a més d'"alleujar el dolor" dels presos i les seves famílies, però ha insistit que només l'amnistia pot "posar fi a la repressió".

Vilalta s'ha referit als indults als presos independentistes catalans en una roda de premsa posterior a la reunió que ella i el president del grup d'ERC al Parlament, Josep Maria Jové, han mantingut aquest migdia amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, dins de la ronda de contactes amb tots els partits.

Segons Vilalta, els indults ajuden a donar "credibilitat" al procés de negociació, i per això generen un bon clima previ a la represa de les reunions de la taula de diàleg entre tots dos executius.

També ha admès que els indults als nou presos independentistes "alleugen" el seu dolor i el de les seves famílies, després de romandre més de tres anys i mig a la presó, a més d'"evidenciar de nou que mai haurien d'haver estat condemnats ni empresonats".

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC ha elogiat, en aquest sentit, l'informe aprovat ahir pel plenari del Consell d'Europa en el qual es demana la posada en llibertat dels dirigents a la presó arran del referèndum del 2017.

El que diu el Consell d'Europa, ha subratllat Vilalta, és que "això va de drets i llibertats", per la qual cosa ha reclamat al Govern de PSOE-UP que aplicació amb "valentia i ambició" el que es diu a l'informe, tenint en compte que "només és possible posar fi a la repressió amb una amnistia".

La reunió mantinguda pel grup d'ERC amb el president de la Generalitat és la cinquena que se celebra dins de la ronda de contactes, després de les ja realitzades amb JxCat, la CUP, PSC i els comuns.