Detinguts tres lladres a Barcelona que robaven a ancians en caixers automàtics

Detinguts tres lladres a Barcelona que robaven a ancians en caixers automàtics

Atlas

Agències

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona dues dones i un home com a presumptes autors de robatoris a persones d’edat avançada en caixers automàtics de la ciutat, delictes que cometien utilitzant ulleres de sol, mocadors al cap i mascaretes per mirar d’ocultar la seva identitat.

Segons informa aquest dimarts la Policia Nacional, els detinguts actuaven de manera perfectament coordinada per, primer, enganyar la víctima que era al caixer per retirar diners i, després, robar-li la targeta.

La investigació es va iniciar a principis de juny, arran de la denúncia d’una víctima, segons la qual unes persones desconegudes s’havien apoderat de la seva targeta bancària en una distracció i havien efectuat reintegraments fraudulents en caixers pròxims, concretament, 2.600 euros.

‘Modus operandi’

Fruit de les indagacions policials, els agents van poder determinar que el ‘modus operandi’ utilitzat per obtenir la targeta era sempre el mateix. Així, una persona es col·locava al costat de la víctima per visualitzar el codi PIN que introduïa i, just en aquell moment, un altre dels detinguts llançava un bitllet a terra i deia que era seu i que li havia caigut.

L’alcalde recorda que el mes passat, després que el seu fill resultés ferit pels trets, hi va haver mostres d’indignació entre el veïnat i es van poder sentir comentaris com «el que haurem de fer és votar Vox». Comentaris, segons Anselmo, «que t’imagines que es diuen en calent i no els dones importància».

Ara, però, després que Vox hagi sigut la força més votada a Sant Jaume de Frontanyà, Manel Anselmo lamenta no haver pogut fer res per aturar la victòria: «Si m’hagués pensat que hi havia sis persones disposades a votar Vox, hauria intentat parlar amb elles i fer-los veure què representa votar un partit d’extrema dreta». Suposo que ho va suposar. Aquest és el missatge que ha transmès per telèfon a Joan Roma, històric dirigent socialista, que al migdia estava amb l’únic polític que havia mantingut una conversa.