L'avís d'Oriol Mitjà sobre els virus respiratoris d'aquest Nadal: "Tenen màxima contagiositat"

L'epidemiòleg adverteix que "estem en un moment de pic epidèmic"

Catalunya entra en el Nadal amb la covid i la grip en clar ascens

Donen per fet que hi haurà una nova pandèmia de virus respiratoris d’"alta gravetat"

L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha reaparegut a les xarxes socials amb motiu de l'inici de les festes de Nadal per alertar de la situació que es viu a Catalunya, on s'està convivint simultàniament amb tres virus respiratoris.

"Aquest Nadal molts teniu dubtes dels virus respiratoris perquè estem en un moment de pic epidèmic: Covid, Grip A i virus del refredat", ha advertit en un vídeo publicat a 'X'. "Els tres tenen el període de màxim contagi en els primers dies de l'inici dels símptomes", ha afegit.

El metge, especialitzat en malalties infeccioses, ha donat alguns consells per a evitar el contagi durant les festes. "La recomanació per als menjars de Nadal és el test Covid i de Grip A, i quan la línia surti immediatament vermella, evitar els contactes. Si la línia triga a sortir i el color és menys intens, es contagia menys".

Oriol Mitjà ha posat el focus en aquells que hagin de relacionar-se amb població de risc. "De cara al contacte amb els immunodeprimits, el resultat hauria de ser negatiu. Us desitjo molt bones festes", ha finalitzat.