A partir d'ara els pagesos afectats per l'excés de senglars als camps gironins tenen una nova garantia per eradicar el que consideren una autèntica plaga. El Departament d'Agricultura es farà càrrec de les queixes dels agricultors, i vetllarà perquè els caçadors engeguin batudes de forma immediata a la zona on s'hagi detectat el brot o la incidència. D'aquesta manera, els pagesos afectats asseguren que podran controlar si aquestes actuacions es fan quan toquen i són realment efectives.

Ja fa anys que els porcs senglars causen destrosses a les collites de diversos agricultors del Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Gironès. De moment, tots els intents d'acabar amb la plaga (batudes nocturnes de pagesos i caçadors, ampliar les èpoques de caça...) han fracassat. Els pagesos ho atribueixen al fet que no s'actua amb prou intensitat, i van demanar diverses vegades que els caçadors o els agents rurals augmentéssin els seus efectius i el temps de les batudes.

El compromís de l'administració ha anat en augment, i després de provar de fer batudes nocturnes durant un breu període de temps a l'estiu, ha accedit a gestionar les queixes dels pagesos i garantir que se solucionin al més aviat possible.

Segons informa Unió de Pagesos, aquest acord amb els serveis territorials d'Agricultura es va fraguar en el trascurs d'una reunió celebrada el passat 7 de febrer, en la qual els pagesos van fer palès (novament) el seu malestar pel problema dels senglars, i van instar les autoritats a actuar per protegir els interessos de la zona.

Segons el sindicat, Agricultura es va comprometre a posar en pràctica aquesta nova mesura, a més de buscar alternatives si aquesta no resultava satisfactòria.