L'Ajuntament de Blanes comença a treballar en l'organització de la VI Fira d'Entitats i més de 70 persones van participar en una primera reunió per posar en comú diverses qüestions relacionades amb aquesta activitat, que ja s'ha acordat que es farà a Blanes el darrer cap de setmana de setembre. A la reunió hi van assistir representants de les associacions del municipi de tots els àmbits.

Cal recordar que fa uns anys, com a mesura d'estalvi, l'Ajuntament de Blanes va establir que la periodicitat d'aquesta activitat fos bianual i aquesta fira té com a objectiu, des que es va crear l'any 2005, donar a conèixer el teixit associatiu del municipi, divulgar la seva tasca i les activitats que fan.

Sobre aquesta qüestió, la primera tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadana i regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Fàbrega (PSC) destaca que "la situació econòmica és molt complicada" però "en un moment difícil en què també estem eliminant totes les subvencions a les entitats, hem de lluitar perquè la fira pervisqui". Fàbregas també relata que després d'aquesta reunió els participants han demostrat una bona predisposició a la màxima austeritat", amb l'objectiu de no perdre una activitat. L'any 2010 la V Fira d'Entitats va comptar amb un pressupost de 28.000 euros (2.000 euros menys que la del 2008), amb la participació de 41 entitats.