Figueres comptarà amb un gran giratori a l'entrada des de la N-260, a la plaça del Sol, a l'interior del qual es matindrà l'edifici que ocupa actualment l'oficina de Turisme -pendent de traslladar-se a l'antic Escorxador- i Comerç Figueres. Dos passos de peatons donaran accés a l'espai central de la rotona, que s'adequarà amb vegetació. El projecte té un cost de 755.000 euros.

L'alcaldessa, Marta Felip (CiU), remaraca que l'obra "serà molt beneficiosa per la mobilitat en una cruïlla molt transitada". A aquest espai arriba el trànsit des de la Nacional però també des de l'avinguda Salvador Dalí i el de la plaça del Sol. El projecte, que s'està acabant de tancar per tal de contractar l'obra, contempla que es mantingui l'edificació a l'entorn de la qual s'adequa el gran giratori. Les voreres de les façanes del voltant s'ampliaran. A la banda de la biblioteca es farà un gran espai per a vianants amb vegetació amb la intenció d'apropar-la a la ciutat.

La solució adoptada per Foment en aquest punt suposarà una petita illa de ciutat a l'interior del giratori, on hi haurà l'edifici actual de turisme, tot i que l'oficina s'està en tràmit de traslladar a l'edifici de l'antic escorxador. Es mantindrà, en canvi, l'espai per a Comerç Figueres.

La creació del giratori comportarà canvis en la circulació. Està previst que el carrer Lasauca -que puja des de la Rambla cap a la plaça del Sol- canviï de sentit i es converteixi en el vial d'accés al centre des de l'avinguda Salvador Dalí. El paral·lel al carrer Lasauca, el Rodes, serà peatonal. L'alcaldessa, a banda de destacar els beneficis que comportarà per al trànsit la construcció de l'esperada rotonda, ha explicat que serà el pas previ perquè la ciutat "accepti la titularitat de l'avinguda Salvador Dalí -antiga N-II- i es pugui executar un pla més ambiciós per fer més urbana aquesta via".

L'avinguda, tot i creuar la ciutat, continua essent titularitat de Foment, cosa que obliga a demanar a l'Estat permís per a qualsevol actuació que s'hi hagi de portar a terme per millorar la vialitat.