El grup municipal d'ERC de Sant Joan de les Abadesses reclama l'eliminació dels fitons de l'aparcament de Can Creuet i l'ampliació de la vorera que voreja el pati de l'edifici Mestre Andreu.

Els fitons són pedres petites que marquen la separació dels aparcaments amb la calçada. Com que tenen una forma prismàtica és fàcil que els vianants hi ensopeguin. També poden ser superats sense excessives dificultats pels vehicles de motor.

Expliquen que en les últimes setmanes han tingut constància de caigudes en una zona que defineixen com a molt concorreguda en els dies d'entre setmana. Apunten que l'aparcament és molt utilitzat per la seva proximitat amb la zona escolar. L'aparcament està situat prop de l'escola Mestre Andreu, dedicada a la Primària i la primera ensenyança.

El grup municipal d'ERC ha valorat positivament que l'equip de govern de MES, en els últims dies, hagi substituït els fitons del carrer Joan Maragall per pilones. Assenyalen que, abans, ERC havia denunciat de forma recurrent que els fitons del carrer Joan Maragall eren un perill i havien estat responsables de moltes caigudes. Han valorat que els elements de separació actuals són més segurs.

Consideren que l'ampliació de la vorera del carrer Joan Maragall era la millor opció per evitar que els cotxes mal aparcats ocupessin la vorera i fos compatible per les persones que s'hi puguin desplaçar a peu. La intenció és afavorir els desplaçaments de vianants pel Nucli Antic.