Els primers efectes de la vaga general van ser els talls viaris i els problemes de mobilitat que es van produir ahir a primera hora, amb una vintena de vies afectades arreu de Catalunya. Grups de manifestants van tallar diverses carreteres catalanes amb barricades, entre elles la frontera amb França, però la xarxa viària també es va veure afectada per l'arribada de les cinc columnes de la Marxa per la Llibertat a Barcelona.

A comarques gironines les mobilitzacions van afectar sobretot l'AP-7 i l-N-II en diversos punts així com l'eix transversal, la C-25. A la frontera, més d'un centenar de persones van tallar ahir l'AP-7 a la Jonquera durant gairebé tot el dia i davant el bloqueig viari, França va impedir el pas de vehicles a través de l'autopista. El primer tall de trànsit en un dels sentits de la Jonquera es va produir a les set del matí, però poc després de les vuit es va reobrir la carretera. Els col.lectius, com la Forja, van fer una crida per disposar de més persones en aquest punt. Finalment al voltant de les nou es va tornar a tallar carretera. Els assistents van bloquejar-la amb troncs i arbrat i a la tarda van anunciar que hi passarien la nit. En el moment de tanar aquesta edició hi havia concentrades 400 persones.

Els manifestants han passat la nit a la carretera on mantenien aquest matí la protesta.

A Bàscara la via també va estar tallada a partir de les deu del matí. La gran mobilització a diferents punts del país dificultava mobilitzar un gran nombre de persones. En el cas de Bàscara, el tall afectava un tram de 31 quilòmetres, mentre a la Jonquera, de tres.

La interrupció viària també es va reproduir quilòmetres més avall. A Medinyà unes 200 persones van tallar l'N-II i l'AP-7 en els dos sentits. Els manifestants van muntar barricades amb pneumàtics i branques que van calar-hi foc, deixant atrapats desenes de vehicles. Al migdia es manifestants van donar pas alternatiu però la carretera es va tornar a tallar.

A la C-25, a Santa Coloma de Farners, també es va interrompre la circulació entre el matí i primera hora de la tarda, segons va informar Trànsit. Allà els manifestants van fer barricades amb pneumàtics encesos. Altres vies afectades van ser l'A-2 a Riudellots de la Selva i la C-37 a la Vall d'en Bas, en aquest últim cas als túnels de Bracons i l'N-II a Figueres.