L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles ha comunicat l'inici de les obres de consolidació del ferm dels carrers del veïnat de Pocafarina. A les Planes es van recollir 262 litres per metre quadrat entre els dies 21 i 22 de gener. Va ser una de les localitats més castigades pel temporal Gloriade la Garrotxa.

Un despreniment del marge inferior de la carretera amenaçava cedir i arrossegar tot el ferm. Han afegit que en els dies vinents faran una actuació similar a la carretera del veïnat de Cogolls que està en un situació similar a la del veïnat de Pocafarina. Les obres tenen un cost de 40.000 euros i estan subvencionades en un 50% per la Diputació de Girona.

Un cop hagin acabat les obres de reforma de les dues carreteres, faltarà consolidar els pilars i reconstruir els Ponts Petits, es tracta d'un pas estret i molt llarg que travessa el riu Brugent per una part molt plana del terme. La reconstrucció del pas està a l'espera d'aprovació per part del Ministeri de Foment.

Més de dos milions

El Consell Comarcal de la Garrotxa va xifrar en 2.267.017 milions d'euros l'afectació del temporal Gloria del gener. Els municipis més afectats van ser Beuda, la Vall de Bianya, la Vall d'en Bas i també les Planes d'Hostoles.

La pitjor part del temporal se la van endur els camins. Van calcular que la reparació dels camins de la comarca costaria més d'un milió d'euros. El segueixen la reconstrucció de marges, murs i talussos amb un cost de més de 311.000 euros seguit de la neteja de ponts (173.000 euros) i rius (139.000 euros).

La primera reacció de l'administració va ser la neteja de lleres feta per l'Agència Catalana de l'Aigua. La més recent ha estat l'aprovació per part de la Diputació d'un increment d'un milió d'euros respecte a l'import inicial previst. Així, la previsió per als ajuts ha arribat als tres milions d'euros. Amb aquesta quantitat la Diputació ajuda 142 municipis gironins. L'import màxim dels ajuts és de 35.000 euros i el mínim de 3.000 euros.