Els Bombers esperen estabilitzar aquest diumenge al matí l'incendi que s'ha originat a Ventalló (Alt Empordà). El foc s'ha originat a la zona coneguda com El Forn a dos quarts de sis de la tarda per causes que encara s'investiguen. La forta tramuntana l'ha empès amb força en direcció cap a Garrigoles i Vilopriu. El cap de l'operatiu dels Bombers, Jordi Martín, explica que ha evolucionat "favorablement" i ressalta que el cap del foc s'ha aturat. Tot i això, Martín deixa clar que cal ser "molt curosos" perquè el perímetre de l'incendi no està tancat i segueix actiu. Fins que s'ha fet fosc els mitjans aeris han estat atacant el foc i ara hi ha unes 30 dotacions terrestres treballant. De moment, no s'ha hagut de desallotjar ningú.

L'objectiu, explica Martín, és evitar que avanci el cap de l'incendi, que ha quedat estancat en una zona i ha permès treballar millor als Bombers. A més, diversos pagesos de la zona han llaurat camps propers a la zona del foc per tal de dificultar el pas de les flames. Aquests mateixos pagesos han estat els encarregats de subministrar aigua a algunes dotacions de Bombers.

Afortunadament només s'ha hagut de restringir el pas de vehicles en diverses carreteres que han quedat tallades, però no s'ha hagut de desallotjar cap casa, perquè el foc s'ubica lluny de zones habitades.

L'avís del foc s'ha rebut a les 17.32 hores a la zona coneguda com El Forn, un espai boscós i proper a la GI-624, als Masos de Ventalló. Com a mesura preventiva està tallada la GI-624 a Ventalló, la GI-623 fins a Camallera i la GI-631 a Vilopriu.

L'incendi ha arrencat molt actiu i de forma descontrolat amb una columna de fum negre i flama. Després de saltar la carretera s'ha dirigit a la zona de Vilopriu i les Olives, ja a la comarca del Baix Empordà. De fet, la majoria d'hectàrees cremades són terme municipal de Vilopriu. Els efectius aeris han pogut treballar prop de quatre hores abans no s'han hagut de retirar. Ara mateix hi ha unes 30 dotacions terrestres.