Un home presumptament ha matat la seva parella a Campdevànol. Es tracta d'una jove de 21 anys que avui ha aparegut morta al domicili.

Els Mossos d'Esquadra investiguen el crim masclista i avui mateix han detingut al presumpte autor dels fets. Tot apunta, segons la policia, que es tracta d'un cas de crim masclista.

Es tracta de la parella de la víctima, un home de 36 anys, veí de la població i que compta amb antecedents policials, relacionats sobretot amb tràfic de drogues.

La noia té 21 anys i el SEM és qui ha alertat la policia de la localització de difunta després de rebre una trucada a primera hora de la tarda, cap a quarts de tres. La jove és una veïna de la població.

Arran dels fets, a lloc s'hi han desplaçat Mossos de Ripoll, els Agents d'Investigació Criminal (AIC) que lideren la investigació i aquesta tarda, la comitiva judicial. El forense haurà de determinar la causa de la mort amb l'autòpsia que se li practicarà a l'Institut de Medicina Legal i Forense.

La policia juntament amb la Comitiva Judicial -formada pel jutge, el fiscal i el forense que han arribat al vespre- han acabat confirmant que les ferides que té la jove són compatibles amb una mort violenta. La jove no presentava signes "molt evidents" de violència i a banda, la mort no seria recent.

Els investigadors apunten que faria alguns hores i fins i tot dies que la jove estaria morta i això es notava amb la descomposició del cadàver. Per tot això, han calgut diverses exploracions i proves per acabar d'aclarir si era una morta violenta. El cadàver presenta alguns cops per tot el cos, segons fonts pròximes al cas.

La troballa del cadàver s'ha fet poc després de les tres de la tarda en un pis del carrer Puntarró, al centre de la població. Poc després, s'ha detingut la parella, que viu al pis amb la seva mare i la difunta. Els Mossos en arribar li han demanat per com havia mort però no lligava amb l'escena amb la que s'han trobat. Finalment l'han considerat el presumpte autor de la mort de la jove. A l'espera de l'autòpsia els Mossos treballen amb la hipòtesi que l'home és qui ha matat la dona a casa seva.

El presumpte homicida té 36 anys i té dos fills d'una altra parella, de qui està separat.

El jutge instructor del cas de Ripoll ha decretat el secret de sumari. En aquesta població del Ripollès fins ahir era la festa major.

Aquest crim és el cinquè crim de l'any a les comarques gironines.

El darrer va tenir lloc precisament fa menys d'un mes, el 31 d'agost a Masarac. Un home va matar el seu company de pis apunyalant-lo.

En cas de confirmar-se aquest seria el segon cas d'un crim masclista en l'àmbit de la parella d'enguany a les comarques gironines. El primer va ser el d'un oligarca rus que vivia a Lloret i que suposadament va matar la filla i la dona i després es va penjar.