Les fortes pluges desborden rieres i causen inundacions a zones interiors de les comarques gironines

En alguns indrets, els xàfecs han anat acompanyats de calamarsa

Vídeo | Les fortes pluges desborden la riera de Santa Margarida a la Vall de Bianya

Alex Bancells / ACN

Redacció / ACN

Les fortes pluges d'aquest dimarts han desbordat rieres i han inundat carrers de diversos municipis de les comarques gironines, sobretot a zones interiors de la província. Ha estat el cas de la Vall de Bianya, a la Garrotxa, on la riera de Santa Margarida s'ha desbordat i ha obligat a tallar l'N-260. L'aigua ha cobert bona part de l'asfalt i els Mossos han hagut de tallar el trànsit en els dos sentits.

La majoria de les tempestes s'estan produint a zones interiors de les comarques gironines. A Riudaura, per exemple, la riera baixa molt carregada i a l'escola del poble han hagut de trucar als Bombers perquè s'ha inundat part d'una de les estances del centre.

Els cos d'emergències també han hagut d'actuar en altres municipis com el polígon industrial de Riudellots de la Selva on s'ha inundat el carrer Onyar i també en altres serveis menors.

A Bescanó, els aiguats han anegat diversos carrers del municipi dificultant el trànsit de vehicles.

Les pluges han omplert d'aigua el carrer Major de Bescanó.

Les pluges han omplert d'aigua el carrer Major de Bescanó. / Nuri Arilla

En altres indrets, els xàfecs han anat acompanyats de calamarsa. A Caldes de Malavella, la pedra ha arribat a un diàmetre de més de dos centímetres.

Pluges generalitzades a la resta de Catalunya

El front plujós que ha escombrat bona part de Catalunya ha causat nombroses incidències com talls de carreteres i diversos rescats de persones i vehicles que s'han vist sorpresos per la crescuda de l'aigua. Al Bages, sis dotacions dels Bombers han rescatat quatre persones que han quedat atrapades amb el cotxe a la riera de Marganell, a l'altura de Castellbell i el Vilar. Els bombers han muntat un ràpel per treure'ls amb seguretat. Les quatre persones rescatades es troben bé.

A Terrassa, el Museu de la Tècnica ha hagut de ser desallotjat aquest dimarts a la tarda enmig de l'intens xàfec que ha caigut a la ciutat, que ha deixat 46,2 litres d'aigua per metre quadrat en mitja hora i ha desbordat unes rieres que han arrossegat alguns cotxes. En el cas del museu, l'avís que ha alertat els Bombers indicava l'esfondrament d'un mur del soterrani.