El veí que l'antrinxerat de Les Llosses va ferir amb 40 perdigonades ja és a casa

Nil Anselmo és regidor de Sant Jaume Frontanyà i va quedar ferit lleu

L'agressor està ingressat a l'hospital

Arnau Valverde

El veí que l'atrinxerat de Les Llosses va ferir amb 40 perdigonades ja és a casa. Nil Anselmo és regidor i fill de l'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà.

Va resultar ferit ahir en un conflicte armat a Les Llosses i ja es troba a casa després que li donessin l'alta ahir mateix després dels fets.

El jove, de 25 anys, va rebre l'impacte de 40 perdigons disparats per l'home que es va atrinxerar al costat de casa seva arran d'un conflicte relacionat amb la propietat de l'habitatge. L'agressor ocupa un dels habitatges des de fa molt de temps. Aquest va disparar des del seu mas al seu veí, el regidor,- i després es va tancar a casa.

Això va obligar a muntar un dispositiu policial molt nombrós on van participar diverses unitats dels Mossos d'Esquadra. Els agents del GEI van negociar amb l'atrinxerat durant més de cinc hores perquè sortís de la masia però finalment com no van obtenir resposta positiva van haver d'assaltar a la casa.

L'home els va rebre a trets, però els Mossos el van poder reduir i neutralitzar. Com a conseqüència, el detingut va resultar ferit. Es troba ingressat en estat greu en un centre hospitalari. També va resultar ferit un agent del GEI, però lleu. El detingut està acusat de temptativa d'homicidi.

Mentre que el regidor ahir ja va ser donat d'alta. Manel Anselmo i el seu fill Nil, números 1 i 2 de l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà, participaran aquest dissabte en la sessió de constitució de l'ajuntament berguedà després de l'ensurt patit pel jove, com explica Regió 7 del mateix grup que Diari de Girona.

La investigació del cas està en mans de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra de Girona. El conflicte està relacionat amb la propietat però de moment, es desconeix per què l'atrinxerat va matar el seu veí. De moment, no s'ha pres declaració al detingut que està ingressat.