Més de 12.000 alumnes han visitat l'Espai Cràter d'Olot aquest curs

El 60% de les reserves que s'hi han fet han estat de centres educatius de fora de la comarca

Un grup de nens entrant a l'Espai Cràter

Un grup de nens entrant a l'Espai Cràter / Ajuntament d'Olot

Ddg

Més de 12.000 alumnes han visitat aquest curs l'Espai Cràter d'Olot, dedicat a la Zona Volcànica de la Garrotxa i a la vulcanologia en general. D'aquests visitants, més de 9.000 procedien de 126 centres educatius diferents i 3.183 eren estudiants que no hi van anar a través del Servei Educatiu de l'Espai Cràter, sinó amb empreses d'educació ambiental i lleure o amb el Camp d'Aprenentatge de la Garrotxa.

El 60% de les reserves van ser de centres educatius de fora de la comarca. Pel que respecta a les províncies, la majoria d'alumnes procedien de Girona (29%) i de Barcelona (22%). I pel que fa a les comarques, després de la Garrotxa, les que més han visitat el centre han estat el Gironès (20%), l'Alt Empordà (15%), Osona (10%) i el Barcelonès (9%). També destaca la visita de 527 escolars vinguts de fora de Catalunya, dels quals 209 s'hi van desplaçar des de França.

Pel que fa a la tipologia de visita i el tipus d'alumnat que rep, l'anàlisi presentada per la institució mostra que els centres educatius van optar principalment per combinar La visita guiada a l'Espai Cràter i el taller a l'aula. I que la majoria d'alumnes que van visitar l'Espai Cràter van ser d'educació primària i secundària, tot i que també van rebre alumnes d'educació infantil, de batxillerat i de cicles formatius, aquests dos últims amb poca afluència.

Els assistents a les activitats educatives d'Espai Cràter van valorar amb una mitjana de 9,48 la seva experiència i van qualificar amb una puntuació de 9,2 tots els ítems de la institució (temps, desenvolupament, continguts, educadors, dinàmiques, motivació, material i general), segons les dades d'una enquesta que se'ls feia i que ha difós l'Ajuntament d'Olot.