Condemna de 7 anys de presó per intentar matar un jove a Olot

La sentència descarta que el processat ataqués en defensa pròpia

També l'obliga a d’indemnitzar la víctima amb més de 23.000 euros

D'esquenes, l'acusat d'intentar matar un jove d'una ganivetada a Olot.

D'esquenes, l'acusat d'intentar matar un jove d'una ganivetada a Olot. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L’Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys de presó un home que va apunyalar un jove a Olot el 2021. El tribunal de la secció quarta ha conclòs que el processat, C.R.T. va clavar el ganivet a l’abdomen del jove amb l’objectiu de matar-lo, i no per defensar-se, tal com plantejava la defensa. 

Els fets van tenir lloc el 12 d’abril de 2021 al carrer Bufadors del municipi. Segons recull la sentència, que encara es pot recórrer, el processat es va acostar al jove, que estava assegut a terra amb un amic, i va clavar-li amb força un ganivet que duia a sobre a la zona alta de l’abdomen. El mòbil de l’agressió no ha estat aclarit, però el que sí que ha descartat el tribunal és que fos una resposta defensiva. En primer lloc, perquè el mateix acusat va dir que havia estat agredit per un grup de persones sense assenyalar la víctima com a responsable. A més, el processat tampoc presentava lesions, motiu pel qual el tribunal considera que no hi ha cap prova que sustenti aquesta versió. 

La víctima va patir ferides que si no haguessin estat tractades immediatament pels serveis mèdics, haurien estat fatals. A conseqüència de l’atac va necessitar tres mesos per recuperar-se i pateix diverses seqüeles físiques, estètiques i psicològiques, com ara una síndrome d’estrès posttraumàtic. Per això, el processat l’haurà d’indemnitzar amb una suma de 23.420 euros, una quantitat lleugerament inferior als 30.000 euros que demanaven les acusacions. 

L'acusat té antecedents per un delicte de lesions amb instrument perillós pels quals va ser condemnat amb sentència ferma dictada pel jutjat Penal 2 de Girona el 2021.

Anava begut

La sentència resol que s’ha comès un delicte d’homicidi en grau de tempativa, i reconeix que l’atac va ser perpetrat amb abús de superioritat perquè la víctima estava indefensa. A favor del processat li ha aplicat una atenuant lleu d’embriaguesa perquè diversos testimonis van assegurar que el processat havia begut durant tot el dia. Amb tot, ha descartat aplicar una segona atenuant de reparació del dany perquè sosté que els 3.000 euros que l’acusat va consignar abans del judici per indemnitzar la víctima no arriben ni al 15% del que li correspon pagar. 

Durant el judici les acusacions van assenyalar que alguns testimonis van canviar radicalment de versió, aventurant una possible por a represàlies de l’acusat. Amb tot, la sentència no s’ha pronunciat sobre la possibilitat d’obrir diligències per fals testimoni.