L'acusat d'intentar matar un jove d'una ganivetada a Olot assegura que el van agredir a ell

El processat té una segona causa oberta per haver apunyalat presumptament un altre home el mateix dia dels fets

D'esquenes, l'acusat d'intentar matar un jove d'una ganivetada a Olot.

D'esquenes, l'acusat d'intentar matar un jove d'una ganivetada a Olot. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha jutjat l'acusat d'intentar matar un jove d'una ganivetada a Olot el 12 d'abril del 2021. Les acusacions demanen 9 anys i mig de presó al processat per una temptativa d'homicidi, mentre que la defensa resol que se l'ha de condemnar a 1 any de presó per un delicte de lesions.

La víctima ha explicat durant el judici que feia pocs dies que havia vingut de Múrcia i que aquella tarda va passar-la assegut a terra en un racó de la plaça Bufadors juntament amb un amic seu. De cop, l'acusat va acostar-se a ells, van dir-se alguna cosa que no va entendre amb el seu amic, el qual va propinar-li una puntada de peu al processat. Llavors ell es va aixecar i va rebre una punyalada a l'abdomen, que va deixar-lo malferit. Els metges forenses han explicat que l'atac hauria sigut mortal si la víctima no hagués rebut atenció mèdica urgent, ja que va perdre un litre i mig de sang. Durant el reconeixement fotogràfic va reconèixer l'acusat, i ha manifestat que no té "cap dubte" que va ser ell.

El jove ha assegurat que no coneixia "de res" el processat, i aquest últim també ha afirmat que no sabia qui eren els joves. Segons ell, eren un grup de tres nois que van cridar-li l'atenció per demanar-li diners, i davant la seva negativa el van abordar a cops de puny i a puntades de peu per intentar robar-li el mòbil. Ha dit que no duia a sobre una navalla, sinó que va moure la mà instintivament per protegir-se dels atacs. El processat també ha manifestat que havia passat tot el dia bevent cerveses.

El dia dels fets hi va haver un segon apunyalament a la població, que la policia relaciona amb el mateix processat. La víctima de l'altra agressió ha explicat que va rebre una punyalada a la mà amb un ganivet negre i verd, que coincideix amb la descripció de l'arma amb què es va dur a terme la segona ganivetada: "si no hagués posat la mà no ho hauria explicat", ha assegurat.

El processat té una condemna per lesions agreujades interposada pel jutjat Penal 2 de Girona.

Contradiccions

Diversos testimonis dels fets han exposat al tribunal de la secció quarta una versió diferent de la que van donar dos anys abans, referent a si havien vist l'acusat amb una navalla. Un home que fa dos anys va declarar que el processat li va ensenyar el ganivet, avui ha dit que "això no va passar mai". També ha declarat el jove que anava amb la víctima, i que en un primer moment ha assegurat que no recordava res perquè anava "col·locat", però després ha reconegut a la defensa que va agredir l'acusat a cops de peu i de puny. Sobre això, la fiscal ha indicat que durant la investigació del cas s'ha fet palès que l'acusat provoca "temor" i que els testimonis que han canviat la versió podrien haver-ho fet per por a represàlies. Per això, en cas que el tribunal ho consideri, no s'ha oposat a la possibilitat que s'obrin diligències per fals testimoni.

L'advocada de l'acusació particular, Natàlia Frigola, ha assegurat que "sembla que hi hagi hagut dos fets diferents pel que vam sentir a instrucció i el que hem sentit avui", i ha afegit que l'atac va ser "totalment desproporcionat", ja que l'acusat anava armat i la víctima no.

Les acusacions demanen indemnitzacions per la víctima, que pateix seqüeles psicològiques, per valor de 30.149 euros. La fiscalia ha introduït una petició de pena alternativa en cas que el tribunal consideri que no s'ha pogut demostrar l'ànim de matar per part de l'acusat. Per això proposa una condemna de 5 anys de presó per un delicte de lesions agreujades.

En canvi, la defensa del processat, que representa Carles Monguilod, ha posat de manifest que la víctima ha fet un relat "diferent" del que han explicat la resta de testimonis, i al que ha manifestat l'amic que era amb ell a la plaça. Segons la seva versió, el processat no tenia cap intenció de matar la víctima i tampoc d'atacar-lo, sinó que va actuar en defensa pròpia davant l'agressió. Per això, demana que se'l faci responsable d'un delicte de lesions amb atenuants d'embriaguesa, de legítima defensa i de reparació del dany, ja que ha pagat 3.000 euros d'indemnització.