Farmàcies gironines s’adhereixen en una aplicació per fer front al desabastiment

Ja hi ha prop de 1.000 fàrmacs en dèficit

Els antibiòtics són alguns dels medicaments amb més dèficit.

Els antibiòtics són alguns dels medicaments amb més dèficit. / Laura Teixidor

Laura Teixidor

Laura Teixidor

La manca de medicaments continua augmentant. Segons dades de l’Agència Espanyola, ja hi ha prop de 1.000 fàrmacs en dèficit, fet que suposa gairebé 1 de cada 33 existents. En el cas de la província de Girona, fa mesos que els professionals lamenten la problemàtica i han de buscar recursos per tal de combatre-la per tal de beneficiar els usuaris.

Per fer front a aquesta demanda, un 10% de les farmàcies de Girona s’han adherit a l’eina digital LUDA Partners per tal de col·laborar amb altres establiments i així trobar fàrmacs en dèficit. 

Es tracta d’una xarxa digital de farmàcies a Espanya que facilita la comunicació per localitzar medicaments i altres productes de farmàcia amb problemes de subministrament.

L’eina permet als farmacèutics cercar instantàniament el producte sol·licitat i així es pot consultar quina farmàcia el té disponible. Segons exposa l’aplicatiu, els medicaments més buscats les últimes setmanes a Girona són l’antibiòtic Duracef, l’Ozempic (ajuda el cos a reduir el nivell de sucre a la sang), l’Arteopic (es fa servir per a reduir la pressió de l’ull), el Depakine (està indicat en el tractament de diferents tipus d'epilèpsia en nens i adults), el Victoza (per a la diabetis) i, finalment, el Loniten (per a la pressió alta).

Subscriu-te per seguir llegint