Canvi brusc de temps per demà: anuncien nevades en cotes baixes de Girona

La cota se situarà a partir dels 500 metres però podria caure al volant dels 200 en punts del Gironès, la Selva i el Baix Empordà

Les Agudes nevades fa una setmana

Les Agudes nevades fa una setmana / Meteocat

Eva Batlle

Eva Batlle

Canvi brusc de temps: el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per nevades de cara a aquest divendres.

En el cas de les comarques gironines s'esperen nevades a partir dels 500 metres a partir del migdia i que es podrien estendre fins a la matinada del dissabte. El grau de perill és de tres punts per sobre de sis. Des del Meteocat també s'augura que de forma puntual la cota podria baixar fins al voltant dels 200 metres.

El gruix previst és d'uns dos centímetres i les zones que poden tenir afectacions en cotes baixes són el Gironès, el Baix Empordà i la Selva. Per sota d'aquesta cota, les precipitacions seran en forma de pluja, que començaran el matí.

S'esperen nevades a punts també del Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya, però ja en cotes elevades i aquí no hi ha marcat un avís de perill.

Fa una setmana va haver la primera nevada de l'hivern en molts punts del Ripollès i la Cerdanya. Però també al Montseny i les Alberes que van quedar emblanquinades.

D'altra banda, la previsió del Meteocat indica que demà hi haurà un canvi de temps radical que deixarà enrere les altes temperatures de les últimes hores que el vent de ponent ha impulsat. Les temperatures baixaran de forma acusada tant les màximes com les mínimes.

Temporal marítim

En les properes hores es preveu també moviment marítim a la Costa Brava. El Meteocat també ha actualitzat el seu avís de situació meteorològica de perill per estat de la mar i avisa que fins dissabte hi ha possibilitat d'onades que superin els 2,5 metres d'altura.