Dos projectes gironins opten al premi Impulsa Cultura, un guardó dotat amb 10.000 euros que reconeix iniciatives per la seva qualitat artístiques i capacitat transformadora. Es tracta de Concerts a Cegues, en què la productora La Tornada proposa recitals sorpresa en indrets emblemàtics de la ciutat de Girona, i Escoles Planter, un projecte educatiu de l'associació ConArte Internacional que té per objectiu introduir les arts escèniques a les aules.

Entre els altres vuit finalistes hi ha el Festival Itinera, Immersiva, La Casa del Teatre Nu o Traspassant l'objectiu. Tots ells tindran l'oportunitat d'exposar les seves propostes culturals el 21 d'octubre davant d'empresaris compromesos amb el món cultural, representants de les institucions públiques i del teixit empresarial català.

Durant l'acte, el jurat del guardó valorarà la innovació, la creativitat, la qualitat artística, l'impacte social i la sostenibilitat dels projectes, per donar a conèixer el guanyador al qui es farà entrega d'un xec de 10.000 euros.