La XI Setmana dels Rahola brindarà cinc sortides al laberint de l’actualitat

Emilio Morenatti, Manel Alías, Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra protagonitzen les converses d'una edició que tindrà lloc entre el dissabte 4 i el dimarts 21 de febrer a Girona

Manel Alías parlarà de la invasió russa d'Ucraïna a la XI Setmana dels Rahola.

Manel Alías parlarà de la invasió russa d'Ucraïna a la XI Setmana dels Rahola. / Marc Matí

Albert Cornellà

Albert Cornellà

El fotoperiodista Emilio Morenatti, els periodistes Manel Alias, Alba Sidera i Eloi Vila i l’economista Santiago Niño Becerra seran els cinc protagonistes de la XI Setmana dels Rahola, que arrencarà aquest pròxim dissabte i s’allargarà fins al pròxim dimarts 21 de febrer, quan se celebrarà la gala de lliurament dels XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc a les 20 h a l’Auditori de Girona i serà conduïda per Marc Giró.  

El reconegut fotoperiodista Emilio Morenatti donarà aquest dissabte -a les 12 h a la Casa de Cultura de Girona- el tret de sortida al cicle de converses organitzat per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, que enguany porta ha escollit com a lema «El laberint de l’actualitat». En una sessió que porta per títol Més que mil paraules, el guanyador del Premi Pulitzer, presentarà i comentarà una selecció de les seves fotos i, tot seguit, conversarà sobre la seva trajectòria amb la periodista de TV3 Sion Biurrun.  

El pròxim dilluns, a les 18 h també a la Casa de Cultura, el periodista Manel Alías oferirà la seva visió sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna en la conversa Des de Rússia amb dolor, al costat de la periodista Marta Costa-Pau

Una setmana més tard, el dilluns 13 de febrer a les 18 h a la Biblioteca Carles Rahola, la periodista Alba Sidera, corresponsal d’El Punt Avui a Itàlia i el Vaticà, oferirà algunes claus per entendre l’auge de l’extrema dreta. La comunicadora estarà acompanyada pel periodista Salvador Garcia-Arbós. El mateix equipament acollirà, el dijous 16 de febrer a les 18 h, el Viatge a les trinxeres que faran Eloi Vila i Clara Vicenç. El conegut conductor dels programes Al cotxe i Quanta guerra! repassarà al costat de la periodista de Televisió de Girona, el seu recorregut professional i oferirà la seva visió sobre la influència que té la memòria democràtica en l’actualitat.  

Santiago Niño Becerra serà l’encarregat, el dissabte 18 de febrer a les 12 h a la Casa de Cultura, de cloure el cicle de converses de la Setmana dels Rahola 2023. El mediàtic economista, un dels pocs experts que en el seu moment va alertar de l’arribada de la crisi econòmica de 2008, exhibirà la seva capacitat comunicativa per parlar d’economia domèstica i de com aquesta es veu afectada per decisions que es prenen a l’altra punta del món. La conversa Com sobreviure (o no) a la crisi econòmica serà conduïda per la periodista Teia Bastons.

Dues exposicions

La XI Setmana dels Rahola també ha programat dues exposicions: Pablito, una visió propera i RaholaFoto2022. La primera, que ja es va poder veure a la Casa de Cultura l’abril de l’any passat, es podrà visitar entre aquest mateix dimecres i el 28 de febrer a la Biblioteca Carles Rahola. L’exposició ideada i produïda per la Diputació de Girona recull una selecció d’imatges captades pel fotògraf Pablo García Cortés. La segona exposició presentarà una selecció de les imatges presentades a la categoria que premia la millor fotografia de premsa dels Premis Rahola. Es podrà visitar del 13 al 28 de febrer a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.