Sotrac reapareix amb un vídeo generat amb intel·ligència artificial

És la cançó «Herois», l'avançament del tercer disc de la banda

Una imatge del vídeo.

Una imatge del vídeo. / Sotrac

Alba Carmona

Alba Carmona

Els llagosterencs Sotrac reapareixen al panorama musical amb l'avançament del seu tercer disc, la cançó Herois, amb un vídeo desenvolupat amb intel·ligència artificial, concretament amb la tecnologia (Deforum Stable Diffusion).

Després que l'any passat treiessin Una sola flama, l’himne dels cinc anys del festival Espurnes (on també col·laboren en l’organització) i ple de col·laboracions especials (Cesk Freixas, Pau Alabajos, Mireia i Borja, Paula Grande…), Sotrac treballa en un nou disc. Al nou projecte destacaran unes lletres que tracten sobre el món que hereta el jovent i que preocupen a tota una generació. En coherència amb aquestes lletres i aprofitant la creixent tendència de l'ús de la intel·ligència artificial a la vida quotidiana, han produït tot l'art que acompanya aquest àlbum amb aquesta tecnologia. 

«La música de Sotrac té una energia contagiosa que arriba a l'ànima i el seu nou single Herois no és una excepció. Amb una lletra inspiradora i una melodia upbeat, esdevé una cançó que parla del coratge, la resiliència i la capacitat humana de superar les dificultats de la vida», assegura el grup sobre el nou tema.

La primera data publicada de la nova gira serà el 29 de juliol, al festival Macroclima de Camprodon, al costat de Miki Núñez, i se’n sumaran més en els pròxims dies.