Més de 200 persones interpretaran a Sant Hilari una oda a l’aigua de la Selva

Hi participaran corals de Malgrat de Mar, Osona, Arbúcies i Sant Hilari, músics i una ballarina

Més de 200 persones participen en una Oda a l'aigua de la comarca de la Selva.

Més de 200 persones participen en una Oda a l'aigua de la comarca de la Selva. / Jordi Caupena

DdG

El pavelló esportiu de Sant Hilari Sacalm serà el 25 de juny l’escenari de la representació de la primera oda a l’aigua de la comarca, titulada A frec d’aigua el pròxim diumenge 25 de juny. L’espectacle, dirigit per Xavier Garriga, comptarà amb música d’Antoni Miralpeix i lletra de Francesc Danés.

Més de 200 persones entre cantaires de corals, músics i una ballarina participaran en l’espectacle, que representa tot el cicle de l’aigua des del seu inici a la muntanya fins a la desembocadura a la Mediterrània. L’oda representa una adaptació a la cantata La Selva, l’aigua, una obra simfònic-coral per a orquestra i corals mixta.

El director ha destacat la «particularitat» d’aquesta representació per diversos aspectes, entre ells que hi participen corals d’Osona, Malgrat de Mar, Arbúcies i Sant Hilari en diferents veus, infantils joves i adults en les modalitats d’home i dona.

Així hi participen la Coral Petits Cantaires i la Coral Clau de Sol, dirigides per Dolors Vidal, la Coral Jove i Adults Contrapunt, dirigida per Maria Carretero, la Coral Sibemoll, dirigida per Núria Robert, el Cor d’Homes d’Osona, la Coral l’Arpa dirigida per Pere Mateu Xiberta i la Coral Veus Alegres. La rapsoda és Maira Comalat i la dansa anirà a càrrec d’Iris Ceballos.

En l’àmbit musical, els responsables del muntatge destaquen que per s’han ajuntat instruments clàssics amb elements de música moderna.

75 anys de la coral

A banda de la representació d’A frec d’aigua, l’espectacle servirà per celebrar els més de 75 anys de la coral Veus Alegres de Sant Hilari Sacalm. La seva presidenta, Emma Puigví, explica que els 75 anys de la institució varen coincidir durant la pandèmia i només es varen poder celebrar dos concerts commemoratius. «Amb A frec d’aigua volem celebrar-ho amb diverses corals, oferint un espectacle innovador», afirma Puigví.

D’altra banda, i amb motiu d’A frec d’aigua s’han organitzat diverses propostes vinculades a l’espectacle com ara una xerrada sobre l’obra i diferents activitats el mateix cap de setmana al municipi.

Subscriu-te per seguir llegint