El dramaturg Jordi Prat i Coll s’estrena com a llibretista d’òpera al Liceu amb «Nala»

El gironí és l’autor d’una peça de petit format sobre l’addició, amb música de Gallén i direcció escènica de Solà

«Si dius al públic com ha de llegir l’espectacle, li aniquiles la sensibilitat»

Una foto de família dels compositors, autors i directors d'Òh!pera al Liceu.

Una foto de família dels compositors, autors i directors d'Òh!pera al Liceu. / Gran Teatre del Liceu

Alba Carmona

Alba Carmona

El director i dramaturg gironí Jordi Prat i Coll s’estrenarà com a llibretista d’òpera aquest estiu amb Nala. La peça forma part de la nova edició del projecte artístic Òh!pera. Microòperes de nova creació, que consisteix en la creació de quatre òperes de petit format per ser representades durant un dia en diferents espais del Gran Teatre del Liceu.

Nala, amb música del compositor Andreu Gallén i direcció escènica d’Israel Solà, descriu «un xoc entre camp i ciutat» amb les addiccions com a tema de fons.

Gallén i Prat i Coll expliquen que el seu treball tracta sobre dos nois, un que viu al camp a l’Empordà i l’altre que ve de ciutat amb problemes de drogopendència i amb l’activitat grupal sexual que es realitza amb drogues. «Es parla de la incapacitat d’estimar que produeixen les addicions», diu Gallén. 

«La trama gira al voltant d’en Marc i en Lluc i la gossa Nala per remetre’ns a la felicitat de la infantesa i a les dificultats de l’adultesa. El tòpic camp versus ciutat ens encaixava perfectament per parlar tant d’innocències com de chemsex. També de desitjos, de retrobades, de ferides, de dols, d’enveges», exposa el llibretista. 

Hi ha monstres que viuen per la seva curiositat, Filles del món i In the beginning everything was white són els altres títols d’Òh!pera, amb composicions de Carlos de Castellarnau, Marian Márquez i Itziar Viloria i la implicació d’autors i directors com Bàrbara Mestanza o Jordi Oriol. 

El projecte inclou l’estrena de quatre òperes de petit format per ser representades durant la mateixa vetllada en diferents espais del Liceu (Foyer, Sala Miralls, Teatrino del Conservatori i Box), els dies 5, 6 i 9 (2 funcions) de juliol. La direcció artística del projecte estarà liderada per Àlex Ollé, artista resident del Gran Teatre del Liceu.