El cantant de Koers s’obre al jazz i al swing en l’arrencada de l’Istiu

Kelly Isaiah enceta demà amb un concert inèdit amb la Vicens Martín Dream Big Band la tercera edició del festival de Castelló

El festival també comptarà amb Lildami, Ginestà i Pol Batlle i Rita Payés

L’actuació de Kelly Isaiah a la gala dels premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català.

L’actuació de Kelly Isaiah a la gala dels premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. / acc- white horse

Alba Carmona

Alba Carmona

L’actuació de Kelly Isaiah a la darrera gala dels premis Gaudí de cinema, on va versionar A change is gonna come de Sam Cooke, va encendre l’espurna per a un nou projecte pel vocalista de Koers, totalment allunyat del que havia fet fins ara. El cantant i músic lleidatà d’origen nigerià aparca per una estona l’afropop de Koers per unir-se a la Vicens Martín Dream Big Band amb un repertori de soul, swing i jazz dels anys 30 i 40, una proposta inèdita que aquest dilluns obrirà la tercera edició del festival Istiu de Castelló d’Empúries. 

Isaiah explica que després d’actuar als Gaudí va rebre la proposta de Vicens Martín. «M’havien sentit, els havia agradat i a mi va semblar brutal, m’agraden tots els estils i vull tancar-me a res, però alhora tot un repte, perquè és un repertori totalment nou per a mi», assenyala.

El concert, una producció pròpia del certamen empordanès, se celebrarà a les 9 del vespre al pati del Palau dels Comtes de Castelló. Hi sonaran alguns dels grans èxits de Frank Sinatra, Ray Charles o Sam Cooke i clàssics de la música soul i estàndards de la música nord-americana dels anys 30 i 40, cançons que, assegura, «és un privilegi interpretar».

«És música que ha format part de la meva vida des que era petit i altres cançons que he descobert de gran i que els tinc molt estima», apunta.

Aquests dies està ultimant els preparatius del concert, que confia que no serà l’únic, treballant braç a braç amb els músics de la Vicens Martín Dream Big Band. «Som molta gent, amb maneres de fer, gustos i caràcters diferents, però treballar amb ells és una experiència de 10», diu.

A banda, continua cuinant el nou disc de Koers, que veurà la llum a la tardor. De moment ja n’ha sortit un primer avançament, Gent com tu.

Una setmana de concerts

El concert de Kelly Isaiah i laVicens Martín Dream Big Band obre una setmana amb una quinzena de concerts tant de franc com de pagament en espais amb encant del centre històric de Castelló d’Empúries, com el convent de Santa Clara o la llotja, i a Empuriabrava. El format és similar al de la passada edició, que va tancar amb 3.786 espectadors i una ocupació mitjana del 79%. 

Fins diumenge, passaran pel festival artistes com Albert Pla amb Diego Cortés, Manu Guix, Lildami o Magalí Sare.

Així mateix, també hi ha previstes les actuacions de Pol Batlle amb Rita Payés, el compositor de bandes sonores i director d’orquestra castelloní Marc Timón amb el seu nou projecte de música pop, o Ginestà.

Anna Andreu, el trio River Omelet, la rosinca Madame Mustash, Stene Moshka i Alex Dee completen el cartell.

A més, el festival, impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i Empuriabrava, programa una doble sessió de DJs amb Miqui Puig, DJ Fonki Cheff i Weronika Banaszek. Hi haurà una sessió de tarda, Una tarda a la pista, per a públic familiar i una altra de nit, Una nit a la pista, per al públic adult.

Subscriu-te per seguir llegint