La Llibreria Finestres de Barcelona obrirà un establiment a la Costa Brava

El projecte de l'empresari farmacèutic i mecenes cultural Sergi Ferrer-Salat, que ja compta amb dos locals al centre de la capital catalana, té previst aterrar a la costa gironina l'any vinent

La ubicació exacta i tots els detalls sobre la nova llibreria es donaran a conèixer a finals del mes de setembre

Imatge de la llibreria Finestres 250, dedicada al món de l'art

Imatge de la llibreria Finestres 250, dedicada al món de l'art / Elisenda Pons

Albert Cornellà

Albert Cornellà

La Llibreria Finestres està decidida a replicar l'èxit del seu model de llibreria i biblioteca més enllà de Barcelona, ciutat on va iniciar la seva aventura l'abril de 2021 i on ja compta avui dia amb dos locals situats al cèntric carrer Diputació. El projecte literari impulsat per l'empresari farmacèutic i mecenes cultural Sergi Ferrer-Salat i liderat per les llibreteres Àurea Perelló i Mireya Valencia, es troba actualment treballant en una nova llibreria que s'establirà en un municipi de la Costa Brava. Segons han explicat a Diari de Girona des de la llibreria barcelonina, el nou establiment, la ubicació exacta del qual encara no ha estat revelada, obrirà les portes en algun moment de 2024. Tots els detalls del projecte es donaran a conèixer a finals del pròxim mes de setembre.

Per aquesta nova aventura, la Finestres està treballant des de fa setmanes per conformar l'equip que es trobarà al darrere d'aquesta llibreria. «Atenció! Estem engegant un nou projecte en terres gironines i necessitem gent interessada a formar-ne part. Aviat us explicarem més coses (quins nervis!), però de moment ens podeu enviar els vostres currículums a través de l'apartat 'Treballa amb nosaltres' que trobareu al peu de pàgina del nostre web» detallen des del projecte en una publicació al seu perfil d'Instagram.

Sigui quin sigui el poble on finalment s'estableixi, l'obertura d'aquest nou establiment afegirà múscul a un sector llibreter de les comarques gironines que, en els darrers anys, no ha deixat de créixer. A l'arrencada, el 2021, del projecte Poble de Llibres de Calonge, que suma un total de 7 llibreries diferents, cal afegir-hi l'obertura aquest mateix any de la NoLlegiu a Palafrugell, una marca també molt arrelada a Barcelona que ara també ocupa l'espai de l'antiga Mediterrània, on fins a la tardor de l'any passat hi havia la Vitel·la, que va abandonar el Baix Empordà tot i mantenir obert l'establiment de l'Escala.

Un projecte singular

Amb la vocació de ser «un projecte cultural total», uns dies abans de la celebració de la diada de Sant Jordi de 2021, obria les portes en un local de 550 metres quadrats situat al cèntric carrer Diputació de Barcelona la Llibreria Finestres. El concepte del projecte convida els visitants a gaudir d'una experiència que va més enllà de la simple compra d'un llibre. Poc menys d'un any després, el març de 2022, aquest «ecosistema cultural» -tal com el definia Ferrer-Salat- sumava un nou espai als baixos de la modernista Casa Garriga i Nogués, situat just al davant de la primera llibreria. Finestres 250, amb una superfície de 216 metres quadrats, naixia per esdevenir el temple urbà de les «disciplines artístiques i visuals», amb prop de 12.000 referències del món del còmic, la il·lustració, l'art, l'arquitectura, la fotografia, la música o el disseny gràfic.

Una de les senyes d'identitat del projecte és que els seus responsables demanen silenci als visitants, amb l'objectiu de permetre que tothom pugui gaudir de l'experiència de visitar una llibreria que, al mateix temps, vol ser una biblioteca.

A més dels locals físics, Finestres també ha posat en marxa des del seu naixement una editorial dedicada al còmic en català, beques d'assaig i premis de narrativa en català i castellà i còmic.