El Festival de Cinema Pèplum de l'Escala programa cinc activitats del 23 al 26 d'agost

Aquesta edició, dedicada a la dona a l'antiguitat, compta amb la conferència "La dona a l'antiguitat", a càrrec de Maria Àngela Vilallonga, catedràtica emèrita de Filologia Llatina de la Universitat de Girona.

La presentació del Festival e Cinema Pèplum

La presentació del Festival e Cinema Pèplum / Ajuntament de L'Escala

DdG

Aquest matí s'ha presentat la programació de la tercera edició del Festival de Cinema Pèplum de l'Escala, que se celebrarà aquest any del 23 al 26 d'agost.

S'han programat un total de cinc activitats en aquesta edició, dedicada a la dona a l'antiguitat.

  • El festival comença el 23 d'agost, amb la visita guiada "Les dones a Empúries", seguida de la conferència "La dona a l'antiguitat", a càrrec de Maria Àngela Vilallonga, catedràtica emèrita de Filologia Llatina de la Universitat de Girona.
  • El 24 d'agost s'ha programat la conferència "l'Empúries de Xavier Rubert de Ventós", en què es projectaran imatges de l'arribada de la torxa olímpica a Empúries.
  • El 25 d'agost, es projectarà la pel·lícula Troianes, de Mihalis Kakogiannis, amb la presentació de Mercè Enrich i Lina Vilamitjana, per l'apartat històrico-arqueològic, i Àngel Quintana, per làmbit cinematogràfic.
  • El 26 d'agost, es tanca aquesta edició amb la pel·lícula Àgora, d'Alejandro Amenábar, amb presentació històrico-arqueològica de Quim Tremoleda.

El festival de cinema Pèplum de l'Escala és organitzat per l'associació cultural d'amics del museu d'Empúries Untikesken, amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala i el MAC-Empúries. Un any més, totes les activitats es fan al MAC-Empúries i l'accés és gratuït.