Música per a tothom a la Devesa de Girona

La soprano Tina Gorina i el pianista Stanislav Angelov van protagonitzar el penúltim concert del cicle «Notes al Parc», amb una audiència formada per gran varietat d’edats

La soprano Tina Gorina i el pianista Stanislav Angelov  a l’inici del concert.

La soprano Tina Gorina i el pianista Stanislav Angelov a l’inici del concert. / Helena Viñas

Helena Viñas

Ahir la Plaça de les Botxes de la Devesa es va convertir de nou en l’espai escollit per a realitzar un dels concerts del cicle «Notes al Parc». En aquesta ocasió va ser el torn de la soprano Tina Gorina i el pianista Stanislav Angelov amb el seu recital «Sentiments».

Abans que la parella omplís el parc amb la seva música, l’audiència es va anar arreplegant a poc a poc davant l’escenari, esperant l’inici del concert. D’entre els espectadors hi havia la Concepció, qui va explicar que no era el primer any que assistia al cicle, i tot i que preferia uns altres estils de música, com el del grup Els Amics de les Arts, ahir va decidir donar una oportunitat a la música clàssica.

Just darrere seu es trobaven la Isabel i l’Antoni, qui van saber del concert a través de la televisió i que esperaven que els agradés, ja que l’artista era de renom i fins ara cap concert del cicle els havia decebut.

Molt a prop, la Vivi esperava pacient a què comencés l’actuació amb les seves dues filles. Va remarcar que els cicles són una manera de què aquestes coneguin tota mena de música i, per la seva part, esperava que l’actuació la relaxés, però que la veu de la cantant fos impactant.

Una altra de les espectadores va ser la Manpreet, qui va saber del concert gràcies als programes que es troben en diferents establiments de la ciutat. Va contar que havia assistit al concert del dimecres passat del pianista Roman Lopatynskyi i que va quedar hipnotitzada pel seu joc de mans i també per les llums de l’escenari, que considera que donen una imatge «màgica» al parc de la Devesa.

El concert no només va comptar amb gironins i ciutadans propers a la província. Entre els assistents estava la Sophie, estudiant d’Erasmus qui fa tot just dos dies havia arribat a Girona. Va explicar que estava passejant per la Devesa quan va veure el piano i, després d’informar-se per Internet, va decidir quedar-se al concert perquè li agrada molt la música clàssica.

Repetidors del cicle i d’altres que van viure’l per primera vegada, gironins i turistes europeus, nens i avis. Tot i la gran varietat d’assistents, tots ells van tenir un punt en comú: el moment en què va iniciar l’actuació, van participar en el silenci col·lectiu que només la soprano i el pianista van emplenar amb la seva música.

Subscriu-te per seguir llegint