Cinquanta joves creadors fan curts durant el Cerdanya Film Festival

El Laboratori de Creació Audiovisual ha reunit participants de països com Anglaterra, Suïssa i Alemanya

Alguns dels participants al laboratori.

Alguns dels participants al laboratori. / CFF

DdG

El Laboratori de Creació Audiovisual que ha tingut lloc en el marc de la catorzena edició del Cerdanya Film Festival (CFF) - Festival Internacional de Cinema de Cerdanya ha reunit una cinquantena de joves creadors. Es tracta de joves professionals o estudiants del sector de les arts visuals d’entre 18 i 35 anys, procedents de Catalunya, Espanya, Anglaterra, França, Irlanda, Suïssa i Alemanya. 

Amb l’objectiu de crear vincles i experimentar en l’art, els inscrits al Laboratori han comptat amb el mentoratge de professionals del sector i de l’organització del Cerdanya Film Festival. 

Amb un format inèdit d’experimentació lliure a casa nostra, el Laboratori, que té lloc a Bellver de Cerdanya, s’ha celebrat en diverses modalitats i torns, aquest últim des del dilluns 14 d’agost fins el dia 20 d’agost. 

Segons detalla el director del Cerdanya Film Festival, Jordi Forcada, "els joves creadors participants al Laboratori comparteixen durant uns dies un espai i unes dinàmiques, en què es va fluint en la creació audiovisual". "S’autogestionen el temps en funció del que volen experimentar en l’art i en la recerca de noves maneres d’expressar-se", afegeix.

Dels inscrits, 35 joves han participat en el programa professional i 15, en l’anomenat experience. Uns i altres han elaborat diversos curtmetratges. Forcada ressalta que "la vocació dels seus treballs és l’experimentació i no tant la difusió. Tot i això, alguns dels seus curts s’han projectat al Cerdanya Film Festival o han estat seleccionats per altres festivals".