Busquen un home que ha desaparegut mentre es banyava amb un amic a la platja de Roses

Una embarcació particular ha rescatat al company i de seguida han avisat als serveis d'emergència

Salvament Marítim coordina un dispositiu marítim, aeri i subaquàtic

L'embarcació Salvamar Lyra de Salvament Marítim que participa en la cerca del banyista a Roses.

L'embarcació Salvamar Lyra de Salvament Marítim que participa en la cerca del banyista a Roses. / Salvament Marítim

Els serveis d'emergència busquen un home que ha desaparegut a la platja de Roses (Alt Empordà), mentre es banyava amb un amic. Els fets han passat pels volts de les set del matí quan una embarcació particular ha pogut rescatar una de les víctimes, que estava demanant ajuda des d'una zona propera a l'espigó. Un cop a dins del bot, el jove, de nacionalitat francesa, ha advertit que el seu amic no sortia de l'aigua i des de l'embarcació s'ha alertat als serveis d'emergència. Des d'aquell moment, s'han activat quatre submarinistes del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials dels Bombers (GRAE), a banda de dotacions terrestres, Salvament Marítim i el grup de submarinistes de la Guàrdia Civil i dels Mossos.

També estan activats els helicòpters per ajudar en la recerca de l’home des de l'aire. Poca estona després d’haver arribat al lloc dels fets, els Bombers han trobat les pertinences del desaparegut a la platja, fet que fa sospitar que la víctima no ha sortit de l’aigua, si bé també se’l busca per terra.

El dispositiu marítim i aeri muntat per buscar el banyista desaparegut a Roses.

El dispositiu marítim i aeri muntat per buscar el banyista desaparegut a Roses. / Bombers de la Generalitat

El Centre de Salvamento Marítim de Barcelona, sota la direcció de Capitania Marítima de Palamós, està coordinant des de primera hora del matí la recerca.

Han informat en relació als fets que el company del desaparegut ha estat rescatat a les 6.56h. El patró de l'embarcació que l'ha auxiliat ha explicat que havia trobat el noi nedant a la badia, que li cotava nedar i que l'ha portat fins a la platja de roses. "És un jove francès i no ncessita assistència mèdica", ha informat el patró al matí.

Després del rescat, el 112 ha confirmat a Salvament que l'altre nedador estava desaparegut i ha estat quan els controladors marítims han mobilitzat el dispositiu marítim, aeri i subaquàtic format per mijtans propis de Salvament Marítim i d'altres administracions i organismes com Mossos, Bombers, i el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil.

Salvament Marítim porta a terme les tasques per mar amb la Salvamar Lyra i per aire amb l'helicòpter Helimer 223. L'embarcació LS Barcelona de Creu Roja, també participa en la recerca en superfície.