Dorothea Röschmann, colossal i estremidora a Vilabertran

La soprano i el pianista Wolfram Rieger tornen a la Schubertíada

Dorothea Röschmann I Wolfram Rieger a la Schubertíada.

Dorothea Röschmann I Wolfram Rieger a la Schubertíada. / David Borrat

Xavier Paset

Dorothea Röschmann, soprano. Wolfram Rieger, piano. Schubertíada - Canònica de Santa Maria de Vilabertran.

Dos dels grans mestres de la panoràmica de la cançó tornen a Vilabertran. El magnífic pianista Wolfram Rieger amb quaranta-sis intervencions en el festival que porta trenta-una edicions es pot dir que ja és un músic de la casa. Dorothea Röschmann era la segona vegada que hi intervenia. Recordem perfectament la primera vegada que va venir i enguany ha tornat a triomfar. 

La proposta musical era excepcional amb quatre monuments musicals: de Schumannm Gedichte der Königin Maria Stuart op. 135 i Liederkreis op. 39, de Mahler una selecció de Des Knaben Wunderhorn i finalment, els Wesendonck-Lieder de Wagner. 

Per la poderosa veu liricodramàtica de Röschmann, era un programa que li anava perfectament bé i va demostrar una línia de cant colossal però sempre molt ben controlada i sense cap mena d’excés perquè en el lieder no es tracta d’exhibir les potències canores, sinó de comprendre tots els espais de cada lied i reportar-los amb emoció. 

Tot això ho va fer amb una tècnica immillorable i una entrega absoluta rebent l’ovació del públic assistent. 

Rieger és un mestre consumat de l’acompanyament i per això en totes les seves intervencions la concentració i el detall és sempre de primer nivell. 

L’estremidora interpretació de Im Treihaus de Wagner encara ressona per la volta de la canònica sumant capes d’emoció a l’edifici històric. Un èxit més que se suma a l’edició d’enguany. 

Subscriu-te per seguir llegint