Temporada Alta registra la millor arrencada de taquilla de la seva història

S'han venut prop de 22.000 entrades, un 35% de les 60.637 localitats de l'edició d'enguany

El festival obre noves funcions d'"Euforia y desazón" i "Casares-Camus: una història d'amor"

Les taquilles habilitades al Teatre Municipal, aquest dijous.

Les taquilles habilitades al Teatre Municipal, aquest dijous. / ANIOL RESCLOSA

Alba Carmona

Alba Carmona

El festival Temporada Alta ja ha venut prop de 22.000 entrades, el que suposa la millor arrencada de taquilla de les trenta-dues edicions. Després de dos dies de venda preferent per als mecenes i socis d'El Club de La Ciutat Invisible i d'una primera jornada general de venda intensiva, fins aquest dijous a les 5 de la tarda el certamen havia venut 21.759 entrades, una xifra que representa un 35,5% de les 60.637 localitats que ha posat a la venda per a l'edició d'enguany. L'any passat, inicialment es van obrir les taquilles amb 42.450 tiquets disponibles i es van vendre 14.414 localitats en el tret de sortida de la venda, entorn d'un terç del total, per la qual cosa, la proporció és similar.

Les habituals cues a primera hora davant del Teatre Municipal per aconseguir una bona localitat per als espectacles més cobejats, un dels senyals inequívocs des de fa anys que la tardor és a la cantonada, s'han anat traslladant a la xarxa amb el canvi d'hàbits del públic. A diferència de l'any passat, però, aquest no hi ha hagut incidències remarcables i la venda, tant presencial com en línia, ha estat fluida en tot moment.

Del total d'entrades venudes fins aquesta tarda, 17.876 s'han adquirit a través de la pàgina web, un 81% del total. Les altres 3.883 entrades s'han venut a través de taquilla, tant per telèfon els dies de la venda preferent com presencials el dia de la intensiva, ja que aquest matí s'han obert dos punts de venda al Teatre Municipal i al Teatre de Salt.

Noves funcions

Per absorbir l'elevada demanda d'entrades, el festival ha obert dues noves funcions. Una per a Euforia y desazón, la col·laboració de la companyia catalana El Eje i l'argentí Sergio Boris (20 d'octubre, 20.00) i l'altra per a Casares – Camus: una història d'amor, dirigida per Mario Gas amb Jordi Boixaderas i Rosa Renom com a protagonistes (3 desembre, 18.00).

Amb aquestes noves sessions, que es posen a la venda demà a les 10 del matí, hi haurà entrades disponibles per a tota la programació de Temporada Alta.