Aina Huix reprèn el fil d’«Entre nosaltres» en una nova novel·la

L’autora de Santa Coloma de Farners, que va publicar el seu debut amb només setze anys, continua el relat d’intriga ambientat en un institut de secundària a «Entre nosaltres dos»

Aina Huix: «No llegim perquè no ens agraden les lectures obligatòries de l'institut»

Aina Huix, autora d'"Entre nosaltres" i "Entre nosaltres dos".

Aina Huix, autora d'"Entre nosaltres" i "Entre nosaltres dos". / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Amb només setze anys, Aina Huix (Santa Coloma de Farners, 2003) va debutar com a escriptora amb un llibre juvenil de misteri, Entre nosaltres. Tres anys després de publicar aquella novel·la negra sobre com l’assassinat d’un alumne sacsejava la vida d’un institut de secundària, Huix recupera el fil de la història amb Entre nosaltres dos, que acaba d’arribar a les llibreries de la mà de Llibres del Delicte. 

Ara reprèn el relat on el va deixar, amb els acusats dels fets que van assolar el poble de Vallors a la presó i l’institut intentant recuperar la normalitat. Tot i que la policia dona per tancat el cas, però, hi ha qui creu que els culpables segueixen lliures i que cal investigar més.  

«A mi sempre m’agrada que no quedi tot tancat, deixar preguntes obertes», explica l’autora colomenca sobre el punt de partida d’aquest nou relat. A més, no descarta una tercera part perquè «sempre queden qüestions a respondre». 

Tot i que està a punt de començar tercer de carrera a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i que la universitat és un entorn que ara coneix molt bé, Huix no ha volgut canviar d’escenari i traslladar la història d’un centre de secundària a un d’estudis superiors. 

«A la universitat tothom va a la seva i no es genera la mateixa sensació de comunitat entre els alumnes i els professors, situar la novel·la de nou a l’institut permet seguir abordant temes propers als adolescents», explica sobre una sèrie de llibres en què es toquen temes com l’addicció a les drogues, l’homofòbia, la discriminació o l’assetjament escolar. 

Lectora abans que autora

Huix va escriure el primer llibre mentre cursava l’ESO i el va publicar quan feia Batxillerat. «Sempre havia llegit moltíssim, fins i tot a l’hora del pati. Quan més llegeixes, més bé escrius, així que quan m’hi vaig posar va anar tot rodat», explica l’autora, que assegura que quan va publicar la novel·la, «al principi la gent de l’entorn se sorprenia, però després a tothom li feia gràcia». 

«Com que Entre nosaltres és una novel·la molt dinàmica i ràpida, que parla molt de la vida quotidiana dels joves, molts lectors de la meva edat s’hi van enganxar i el boca-orella va funcionar bé», apunta l’autora. 

Amb la seva opera prima, Huix va estrenar una col·lecció de l’editorial Llibres del Delicte adreçada al públic jove, Delictes Juvenils, dins la qual també ha publicat la segona part. «Sempre estaré molt agraïda a l’editorial per confiar en mi des del principi», conclou.