Dual tanca i deixa Girona amb una sola galeria d’art, El Claustre

El local de Jaume I va obrir a finals del 2016, apostant per un model de proximitat 

El novembre del 2022 també va abaixar la persiana Richard Vanderaa, per centrar-se en Cadaqués

El Claustre, quaranta anys fent que comprar art «sigui un plaer»

Una visita guiada a la galeria Dual, en una imatge d'arxiu.

Una visita guiada a la galeria Dual, en una imatge d'arxiu. / Galeria Dual

Alba Carmona

Alba Carmona

Girona perd la Galeria Dual, que ha abaixat la persiana després de gairebé set anys apostant per l’art de proximitat, i la ciutat es queda només amb El Claustre com a establiment per comprar peces artístiques

Oberta a finals del 2016 a les voltes de la Gran Via de Jaume I, Dual es va decantar per un model de galeria de proximitat, pensada «per acollir especialment artistes locals, oferir obres a preu assequible i generar un lloc on viure l’art», explica la seva responsable, Dolors Gras, que assegura que ja té nous projectes al cap, també relacionats amb la creació.

Ara tanca la galeria «perquè sembla que no hi ha prou interès per comprar art» i costa mantenir el local. «És una decisió pensada i meditada amb temps», presa «sense tristesa, perquè sembla que és el que demana la societat», en la línia amb la crisi que fa anys que pateix el sector galerista.

Fins al novembre passat, a Girona hi havia encara tres galeries: El Claustre, Dual i Richard Vanderaa, que va tancar el local que tenia al Barri Vell des del 2018 per centrar-se en la galeria que té a Cadaqués.

Amb el tancament de Dual, a la ciutat de Girona només hi queda una galeria d’art, El Claustre, l’històric negoci del carrer Nou que acaba de celebrar el quarantè aniversari.

Subscriu-te per seguir llegint