Els editors catalans reconeixen l'aposta de Calonge pel llibre

Rebrà el premi Atlàntida de la Nit de l'Edició juntament amb Urueña, un poble de Valladolid amb 203 habitants i nou llibreries

La celebració del primer aniversari de Calonge, poble de llibres.

La celebració del primer aniversari de Calonge, poble de llibres. / Aniol Resclosa

Alba Carmona

Alba Carmona

Els editors catalans reconeixeran Calonge pel seu "enorme esforç i perseverança en defensa de les llibreries i del llibre" en la Nit de l'Edició. L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i el d'Urueña, a Valladolid, rebran el 4 de desembre a Barcelona, el premi Atlàntida, que concedeix el Gremi d'Editors de Catalunya per reconèixer persones i entitats que defensen la cultura i fomenten la lectura i que han rebut anteriorment personalitats com Joan Manuel Serrat, Jaume Plesa, Carme Herralde o les tres llibreries més antigues de Catalunya, entre els quals hi havia la Geli de Girona.

El premi Atlàntida vol reconèixer en aquesta ocasió uns municipis que també es bolquen en la "dinamització econòmica, cultural i turística a partir de la recuperació d'espais urbans com a llibreries que, a més, fomenten la lectura amb esdeveniments culturals vinculats a la literatura".

En el cas de Calonge, el reconeixement li arriba pel projecte Calonge, Poble de Llibres, que va arrencar el 2021 amb l'obertura simultània de set llibreries.

Per la seva banda, Urueña, poble de Valladolid de 203 habitants, té nou llibreries i espais dedicats al món de la lectura i la literatura.

Durant el mateix acte, l'editora de l'Altra Editorial, Eugènia Broggi, rebrà el 29è Memorial Fernando Lara a una "jove iniciativa empresarial del món del llibre", atorgat per la Cambra del Llibre de Catalunya, i també s'atorgarà el Premi de Traducció Ángel Crespo, que lliura l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya.

Així mateix, es farà un reconeixement a la Bernat Metge (Editorial Alpha) i a l'Editorial Joventut per la celebració dels 100 anys d'activitat editorial; a Ediciones Omega pels seus 75 anys i a Editorial Corimbo, MTM Editors i Símbol Editors, per celebrar el seu 25è aniversari.