Trenta companyies faran residència a El Canal el 2024

Hi desenvoluparan projectes de teatre, circ, «clown», dansa contemporània o música

La sala d'acabats d'El Canal, durant una residència l'any passat.

La sala d'acabats d'El Canal, durant una residència l'any passat. / MARC MARTI FONT

Alba Carmona

Alba Carmona

Trenta noves companyies faran residència a El Canal, el Centre d’Arts Escèniques de Salt, des d’ara i fins al desembre del 2024. La primera convocatòria del programa Espais de Creació, que ofereix breus estades artístiques i tècniques a l’equipament amb acompanyament dels seus professionals, va rebre quaranta-cinc sol·licituds, de les quals se n’han admès trenta d’una amplia varietat de disciplines artístiques. Les propostes es mouen des del teatre de text i gestual, fins al circ, acrobàcies i el clown, passant per la música, la dansa contemporània i la instal·lació audiovisual, entre d’altres.

Per fer la selecció, el jurat ha valorat l’interès artístic de les propostes, la solvència de l’equip creatiu, l’estructura i suport del projecte, la relació de la proposta amb els valors d’El Canal, el vincle dels artistes amb Salt i Girona i l’ús de la llengua catalana.

Es tracta de la primera convocatòria que El Canal obre des que va agafar un nou rumb com a espai de creació i de foment de les arts vives del territori.

El jurat de la present convocatòria ha estat format per Arnau Olivé, coordiador tècnic d’El Canal, Laia Alzueta, gestora cultural i coordinadora de les residències d’El Canal, Laura Pujol, treballadora cultural i coordinadora del programa de mediació d’El Canal, la directora d’arts escèniques de l’Ajuntament de Girona Elena Carmona, el director del centre de creació Nau Ivanow David Marín, el coordinador del Grau en Arts Escèniques de l’ERAM-UdG i director del Festival Z Jordi Duran i el director i gerent d’El Canal Xavier Díaz.

El Programa Espais de Creació està pensat per fer estades per a usos concrets, com trobades inicials, residències tècniques o residències artístiques de projectes estrenats o per estrenar. A més, ofereix suport logístic i d’espai i un acompanyament tècnic i permet fer estades breus a El Canal, entre una i dues setmanes.