El cas Altsasu puja a l’escenari a Torroella

El muntatge de María Goiricelaya, candidat a dos Max, serà un dels plats forts de la nova temporada a l’Espai Ter, juntament amb «Pandataria» i l’estrena del nou disc de Lídia Pujol

Una escena d'«Altsasu», que es veurà a Torroella el 6 d'abril.

Una escena d'«Altsasu», que es veurà a Torroella el 6 d'abril. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Altsasu, l’espectacle basat en la baralla de bar que va dur vuit joves a la presó, serà un dels plats forts de la nova temporada de l’Espai Ter de Torroella de Montgrí. Entre els 21 espectacles de teatre, música, dansa i circ que acollirà de gener a juny, destaca el muntatge de la companyia basca La Dramática Errante, finalista als premis Max com a millor espectacle de l’any i a l’autoria teatral.

Escrit i dirigit per María Goiricelaya, se centra en tot el rebombori del cas Altsasu: els aldarulls al bar Koxka d’Alsasua l’any 2016, l’acusació per terrorisme i el posterior procés judicial, que va acabar amb vuit joves condemnats a presó per lesions a dos guàrdies civils i les seves parelles.

També passarà per Torroella Pandataria, un espectacle que combina teatre i dansa signat i interpretat pel ballarí i coreògraf Chevi Muraday, premi Nacional de Dansa el 2006, juntament amb l’actriu Cayetana Guillén-Cuervo, i una de les produccions catalanes més destacades de l’any, la revisió de La plaça del Diamant de la directora Carlota Subirós, amb onze actrius donant vida a Colometa. 

Conspiranoia, de Jordi Casanovas i Marc Angelet; Lali Symon, de Sergi Belbel amb Emma Vilarasau o L’il·lusionista, d’en Peyu són els altres títols teatrals de la temporada.

De l’apartat musical de la nova temporada sobresurt l’estrena oficial del nou disc de Lídia Pujol, Babel, que ha rebut el premi Espai Ter de Música. Una altra de les propostes de música d’aquesta temporada és l’actuació de Sambach, que estrenarà a les comarques gironines Ritmo Sakral, un espectacle que connecta Johann Sebastian Bach i la música popular brasilera.

L’Espai Ter també acollirà la primera edició del Concurs Coral d’Adults (CCA) amb l’objectiu de promoure i enriquir el cant coral català; l’estrena del nou disc de Jordi Molina amb La Principal del Llobregat, Quartet Cypsela, Júlia Molina i Eva Trullàs; i les actuacions de les orquestres Maravella i Montgrins, dins del Cicle Grans Orquestres.

Com ja és tradició, l’equipament torroellenc una òpera coincidint amb el Dissabte Sant. En aquesta ocasió, serà una producció de Carmen de Bizet a càrrec de la companyia Camerata Lírica.

Pel que fa als més petits, hi ha previst Save The Temazo de la companyia de circ F.R.E.N.E.T.I.C i La rebel·lió de les coses, un espectacle basat en la literatura de Pere Calders.

Les entrades i abonaments ja estan a la venda.