Lídia Pujol, cinquè premi Espai Ter de Torroella

L'equipament apadrinarà el seu nou treball, Babel, que es publicarà a principis del 2024

És un recull temes cabdals de la trajectòria de la cantant que també presenta peces inèdites.

La cantant Lídia Pujol.

La cantant Lídia Pujol. / Laia Serch

Alba Carmona

Alba Carmona

La cantant Lídia Pujol rebrà el cinquè premi Espai Ter de música en reconeixement per la seva trajectòria musical i el seu compromís social. Amb el premi Espai Ter, l'auditori de Torroella de Montgrí apadrinarà el seu nou treball, Babel, que es publicarà a principis de 2024.

Amb aquest reconeixement, que abans han rebut artistes com Mazoni o Manel Camp, l'Espai Ter vol visibilitzar el camí artístic d'"una cantant compromesa, que posa èmfasi en el discerniment a través de la cultura capaç de crear una societat de futur basada en la qualitat humana que reconeix que forma part de la vida".

El premi reconeix i apadrina un projecte musical de creació escollit per una comissió integrada per experts en música i el suport es concreta en la cessió d'espais de residència, en l'enregistrament i edició del treball, en l'estrena i presentació del projecte discogràfic a l'Espai Ter i en el suport a la seva gira.

En el cas de Pujol, el projecte apadrinat és Babel, amb el qual commemora vint anys de trajectòria musical i artística. És un recull temes cabdals de la seva carrera, però també presenta noves peces inèdites. El disc compta amb missatges de tradició popular i d'autors com Emily Bronte, Palau i Fabra, Prevert, Maria Mercè Marçal i Sergi Belbel i composicions d'Òscar Roig, Dani Espasa, Enric Gispert i de la mateixa Lídia Pujol, entre d'altres; mentre que els arranjaments, la direcció i la producció musical van a càrrec de Dani Espasa i Pau Figueres.

El disc es publicarà a principis del 2024 i la gira s'inaugurarà el 3 de febrer a l'Espai Ter de Torroella.