Deu concerts per marcar al calendari del 2024

L’any vinent portarà el comiat de Mazoni; les actuacions de Tom Jones, Anastacia i Dee Dee Bridgewater o el debut de cantant de Manel en solitari 

Un concert d'Anastacia, en una imatge d'arxiu.

Un concert d'Anastacia, en una imatge d'arxiu. / Jose Irun

Alba Carmona

Alba Carmona

El comiat -temporal- de Mazoni, el debut de Tom Jones al festival de la Porta Ferrada i del tenor Javier Camarena a l’Auditori de Girona o un concert de Jarabe de Palo en homenatge a Pau Donés són alguns dels concerts que cal començar a marcar al calendari del 2024.

A l’espera que els grans festivals d’estiu de la Costa Brava facin públic el seu cartell complet -només Porta Ferrada i Sons del Món han començat a mostrar les seves cartes-, aquí va una primera tanda de deu propostes musicals que caldrà tenir en compte el curs vinent.

  • Javier Camarena

El prestigiós tenor Javier Camarena obrirà la temporada a l’Auditori de Girona amb un recital líric en què presentarà Il Sogno, el seu darrer treball, amb obres de Tosti. El mexicà, que debutarà a la sala el 14 de gener, estarà acompanyat pel pianista cubà Àngel Rodríguez.

  • Mazoni

Després de celebrar els seus vint anys de carrera, Jaume Pla demana temps mort. Abans d’aquesta aturada que ell mateix ja avança que és temporal perquè té previst tornar, Mazoni oferirà el 26 de gener un concert especial a Girona, dins la programació del festival Neu!.

  • Tribut a Jarabe de Palo

Els companys de Pau Donés a Jarabe de Palo reten homenatge al cantant amb una gira per divuit escenaris de tot l’Estat.  Faran parada el 23 de febrer a la sala La Mirona de Salt, en un concert en què sonaran disset composicions de Donés interpretades pels seus músics i per tres vocalistes sortits d’un càsting entre joves talents.

  • Dee Dee Bridgewater

La guanyadora de tres premis Grammy Dee Dee Bridgewater serà un dels plats forts de la propera edició del Black Music Festival. Recalarà a l’Auditori de Girona el 9 de març, compartint escenari amb la Girona Jazz Project per revisitar un dels seus projectes més aclamats, Dee Dee’s Feathers.

  • Yunchan Lim

El festival de Peralada consolida la seva edició de Pasqua amb una segona edició amb sis propostes del 28 al 30 de març. El concert de cloenda serà el debut a l’Estat del coreà Yunchan Lim, un jove pianista que ja ha actuat al Carnegie Hall i amb l’Orquestra Simfònica de Boston, la de París i la Royal Philarmonic.

  • Orquestra del Liceu

Una de les millors batutes internacionals, Susanna Mälkii, conduirà l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu a l’Auditori de Girona. Serà el 7 d’abril, amb un programa amb Quadres d’una exposició de Mussorgsky i el Concert per a Violí de Sibelius, amb Kai Gleusteen com a solista.

  • Guillem Gisbert

El cantant de Manel, Guillem Gisbert, omplirà dues vegades les escales de la Catedral de Girona amb el seu nou projecte en solitari. El doble concert del 4 de maig, que va esgotar les entrades en poca estona, serà una de les dates rellevants del dotzè festival Strenes, juntament amb una actuació d’Oques Grasses que es preveu massiva el 27 d’abril al Palau Firal.

Gisbert ja ha anunciat també dates al festival de la Porta Ferrada i al Portalblau de l’Escala.

  • Catalan Dream

Una revetlla de Sant Joan amb tres dels artistes de música urbana en català del moment és el que l’Ítaca ha batejat com a Catalan Dream. La cita, anunciada a Times Square, serà el 23 de juny a la platja de l’Estartit, en l’unica ocasió que The Tyets, Mushka i Julieta coincidiran aquest estiu. El dia abans, Arde Bogotá i Cala Vento actuaran al mateix escenari.

  • Tom Jones

Ha actuat al festival de Cap Roig, al de Peralada i al Sons del Món de Roses, però Tom Jones encara no ha cantat mai davant del públic de Porta Ferrada. El 26 de juliol saldarà el deute pendent amb el certamen de Sant Feliu, en un dels primers concerts anunciats per a la 62a edició.

  • Anastacia

La cantant Anastacia trenca sis anys de silenci discogràfic amb Our songs, el seu vuitè disc. El presentarà en una única actuació a Catalunya aquest estiu: el 8 d’agost a la Ciutadella de Roses, dins la programació de Sons del Món.

Subscriu-te per seguir llegint